Διεθνή

Μπαχτσελί: Εθνικιστικό παραλήρημα – «Η Ελλάδα να μην ξεχνά τη Μικρασιατική καταστροφή»

Μπαχτσελί: Εθνικιστικό παραλήρημα – «Η Ελλάδα να μην ξεχνά τη Μικρασιατική καταστροφή»
Προκλητικότατος ήταν για μια ακόμη φορά ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί έκανε το δικό του εθνικιστικό παραλήρημα μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να χορηγήσει άσυλο σε Τούρκο αξιωματικό που συμμετείχε στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Αυτός είναι ο τρίτος από τους “8” Τούρκους αξιωματικούς που ήρθαν στην χώρα μας. Να θυμίσουμε ότι αξιωματικοί έχουν αφεθεί ελεύθεροι από τον περασμένο Μάιο και βρίσκονται σε ειδικό χώρο, ο οποίος για την ασφάλειά τους παραμένει μυστικός και φρουρείται.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί λοιπόν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα κεντρικά γραφεία του κόμματος MHP, σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό, διαμήνυσε στην Ελλάδα να μην ξεχνά την 9η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία της Μικρασιατικής καταστροφής.

«Μια συμπεριφορά που δεν είναι καλή από την πλευρά της Ελλάδας. Ελπίζω να μην ξεχάσουν την 9η Σεπτεμβρίου μετά από αυτές τις συμπεριφορές» είπε χαρακτηριστικά.

  • Προκλητικός και ο Τσελίκ

Σε ένα ντελίριο μέσω Twitter, ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε ότι «Το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ελλάδα αποφάσισε να παρέχει άσυλο σε αυτούς που κατέφυγαν στη χώρα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Είναι μία σκανδαλώδης απόφαση που προστατεύει τους εχθρούς της Τουρκίας».

«Η Ελλάδα υπέφερε πολλά στο παρελθόν από τα πραξικοπήματα, όμως είναι εμφανές ότι υπάρχουν άλλα κίνητρα γα την ελληνική δικαιοσύνη να αφήσει τη νομική οδό και αντ’ αυτού να προστατεύσει τους πραξικοπηματίες», συνέχισε.

«Οι πραξικοπηματίες είναι οι πιο επικίνδυνοι εχθροί του έθνους και του κράτους μας. Η ελληνική δικαιοσύνη παίρνει το μέρος των εχθρών μας με αυτήν την απόφαση», τόνισε ο Τσελίκ.

«Ο αγώνας ενάντια στους πραξικοπηματίες είναι ανάλογος με αυτόν κατά τον τρομοκρατών. Οι δικαστικές αποφάσεις για την προστασία τους σημαίνει ότι στηρίζουν το πραξικόπημα. Ξεκάθαρα η ελληνική δικαιοσύνη πήρε το μέρος των εχθρών μας και των συνωμοτών. Αυτή είναι μία πολύ χειρότερη και ντροπιαστική στάση από ό,τι να υποστήριζαν τρομοκράτες», τόνισε.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε αγώνα εναντίων των πραξικοπηματιών και της τρομοκρατίας. Κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα δεν πρόκειται να ξεχάσουμε αυτούς που υποστηρίζουν τρομοκράτες (σσ. με όπλα), αλλά και αυτούς που τους στηρίζουν με τις δικαστικές τους αποφάσεις», κατέληξε ο Τσελίκ.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε χθες να χορηγήσει άσυλο στον Τούρκο πιλότο, Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσι, γεγονός που σημαίνει πως ο συγκεκριμένος στρατιωτικός μπορεί να λάβει ταξιδιωτικά έγγραφα, υπό την προϋπόθεση όμως ότι η ελληνική Πολιτεία θα ανάψει το «πράσινο φως» για την χορήγησή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments