Αυτοδιοίκηση

Περιφέρεια Αττικής: Οδικά και αθλητικά έργα στο Μαρκόπουλο

Περιφέρεια Αττικής: Οδικά και αθλητικά έργα στο Μαρκόπουλο
Οδικά και αθλητικά έργα στο Μαρκόπουλο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής.

Τρία έργα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας, με παρεμβάσεις για τη βελτίωση του οδικού δικτύου και την ανακατασκευή στο δημοτικό Στάδιο Μαρκοπούλου, συνολικού προϋπολογισμού 3,1 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα, το πρώτο έργο προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ για το οποίο συνυπέγραψαν σύμβαση η Περιφέρεια και ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας αφορά στη συντήρηση και την αποκατάσταση ασφαλτικών οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων εντός του σχεδίου πόλεως Μαρκοπούλου, όπου λόγω διέλευσης του αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων, καθώς και των αναμονών αποχέτευσης των κατοικιών, έχουν προκληθεί σοβαρές φθορές.

Στο ίδιο πλαίσιο, εντάσσεται και το έργο, προϋπολογισμού 1.026.720 ευρώ για τη συντήρηση των ασφαλτικών οδοστρωμάτων περιοχής Πόρτο Ράφτη, συνολικού μήκους περίπου 2.600 μ.

Ακολούθως και με τη συμμετοχή του ΝΠΔΔ «Βραυρώνιος», στην υπογραφή της σύμβασης και στόχο την ενίσχυση των υπηρεσιών αθλητισμού, δρομολογήθηκε η ανακατασκευή του στίβου κλασικού αθλητισμού, στο Δημοτικό Στάδιο Μαρκοπούλου προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η κατασκευή έξι λωρίδων αγωνισμάτων δρόμων και ταχυτήτων και μίας λωρίδας ασφαλείας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και τις απαιτήσεις της FIFA και της ΙΑΑF.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments