Ελλάδα

ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΜΠΑ: Θρήνος στο Ηράκλειο μετά το θάνατο της 31χρονης

ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΜΠΑ: Θρήνος στο Ηράκλειο μετά το θάνατο της 31χρονης
ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΜΠΑ: Θρήνος στο Ηράκλειο για την άτυχη εκπαιδευτικό, Κάλλια Μηλιαρά, που έχασε τη ζωή της πέφτοντας σε χαράδρα κατά τη διάρκεια αναρρίχησης, στα Αστερούσια Όρη.

ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΜΠΑ: Θρήνος στο Ηράκλειο για την άτυχη εκπαιδευτικό, Κάλλια Μηλιαρά, που έχασε τη ζωή της πέφτοντας σε χαράδρα κατά τη διάρκεια αναρρίχησης, στα Αστερούσια Όρη.

Η κοπέλα συμμετείχε σε πενταμελή ομάδα ορειβατικού συλλόγου, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες, έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο κενό, από ύψος 65 μέτρων, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Τα ΕΜΑΚ έσπευσαν στο σημείο μετά από την άμεση ενημέρωση των συναδέλφων της, ωστόσο παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλαν, δεν κατάφεραν να τη σώσουν.

Επίσης, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας προσπάθησε να προσεγγίσει το σημείο, χωρίς αποτέλεσμα.

Οι πυροσβέστες κουβαλούσαν για πάνω από 6 ώρες το φορείο με την άτυχη γυναίκα. Το ύψος και η κλίση της διαδρομής κυρίως από την ώρα που ο ήλιος έδυσε ήταν οι παράγοντες που έκαναν την επιχείρηση εξαιρετικά επικίνδυνη.

Το περιστατικό συνέβη σε μια περιοχή εξαιρετικά δύσβατη και η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού από το σημείο που έχασε τη ζωή της η Κάλλια Μηλιαρά ήταν πολύωρη, και ολοκληρώθηκε στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα.

Συμμετείχαν συνολικά 16 πυροσβεστικοί υπάλληλοι, από το Ηράκλειο και τον Πύργο, με 7 οχήματα.

Η κηδεία της 31χρονης κοπέλας θα γίνει αύριο Τρίτη (4/9), στις 11:00 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Σκαλάνι.

ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΜΠΑ

Το φαράγγι του Αμπά σχηματίζεται περίπου 53χλμ νότια του Ηρακλείου, στα άγρια Αστερούσια Όρη.

Ο ποταμός Μουσούλης που το διαρρέει το χειμώνα συγκεντρώνει τα νερά από τις πηγές του οροπεδίου των Παρανύμφων και του Αμυγδάλου (περίπου 700μ υψόμετρο) και τα μεταφέρει στην παραλία των Τριών Εκκλησιών.

Ο επιβλητικός καταρράκτης του Αμπά σχηματίζεται, όταν διακόπτεται η ομαλή πορεία του ποταμού στο εύφορο οροπέδιο διακόπτεται πολύ απότομα όταν συναντάει το βραχώδες ρήγμα των Αστερουσίων.

Ο καταρράκτης του Αμπά έχει συνολικό ύψος 145μ και αποτελεί το δεύτερο ψηλότερο καταρράκτη της Ελλάδας σε κατακόρυφη πτώση, μετά τον καταρράκτη του Μάστορα στο φαράγγι του Χα (215μ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments