Διεθνή

Τραμπ: Απειλεί με επιβολή νέων δασμών σε κινεζικές εισαγωγές

Τραμπ: Απειλεί με επιβολή νέων δασμών σε κινεζικές εισαγωγές
Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι έχει έτοιμο νέο πακέτο δασμών σε κινεζικές εισαγωγές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, απειλεί με νέο “πακέτο” δασμών, ύψους 267 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κινεζικά αγαθά.

Ο αμερικανός πρόεδρος καθιστά σαφές πως δεν διαφαίνεται τέλος στην εμπορική αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο.

Η κόντρα της αμερικανικής κυβέρνησης με το Πεκίνο θα οδηγήσει σε εκτροχιασμό την παγκόσμια οικονομία καθώς η Κίνα έχει απειλήσει με αντίποινα, που θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν και την ανάληψη δράσης κατά αμερικανικών εταιρειών που δραστηριοποιούντα στα εδάφη της.

Ο κ. Τραμπ ξεκαθάρισε πως οι νέες ποινές θα προστεθούν στα σχέδια της Ουάσιγκτον για δασμούς σε κινεζικές εξαγωγές αξίας 200 δισεκ. δολαρίων, οι οποίοι μπορεί να υλοποιηθούν «πολύ σύντομα».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Air Force One, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθάρισε ότι η συνέχιση της σκληρής εμπορικής πολιτικής του εξαρτάται εν πολλοίς από την συμπεριφορά της ίδιας της Κίνας, επισημαίνοντας πως δεν είναι δυνατόν να επιτρέψει στο Πεκίνο να έχει τόσο μεγάλο εμπορικό πλεόνασμα στις συναλλαγές με την Αμερική.

«Τα 200 δισ. δολάρια που συζητούμε μπορεί να επιβληθούν πολύ σύντομα ανάλογα με το τι θα πράξουν. Σ’ έναν ορισμένο βαθμό εξαρτάται από την Κίνα. Και δεν χαίρομαι που το λέω αυτό, αλλά πίσω απ’ αυτό [το πακέτο δασμών] είναι έτοιμα να επιβληθούν άλλα 267 δισ δολάρια σύντομα, αν το θελήσω. Αυτό αλλάζει ολοκληρωτικά την εξίσωση», τόνισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments