Γεύση

Η συνταγή της Ημέρας: Σπιτική κέτσαπ καυτερή

Η συνταγή της Ημέρας: Σπιτική κέτσαπ καυτερή
Απλή, εύκολη και γρήγορη η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτική κέτσαπ καυτερή.

Υλικά και διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας

Υλικά συνταγής

  • 7 κιλά ντομάτες ρόμα ώριμες
  • 2 κρεμμύδια πολτοποιημένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 5 κ.σ. αλάτι χοντρό ή ανθό αλατιού
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πιπεριά τσίλι ή 1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
  • 1 φλιτζ. ξύδι λευκό
  • 1 κ.σ. μπαχάρι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Διαδικασία συνταγής

Μπλανσάρουμε τις ντομάτες και τις ξεφλουδίζουμε. Τις κόβουμε και αν μας ενοχλούν τα σποράκια τα αφαιρούμε. Τις περνάμε απο μούλτι. Θέλουμε να διαλυθούν εντελώς.

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα πολτοποιημένα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε το ξύδι και έπειτα τον πολτό απο τις ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να βράσουν τα υλικά σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να συμπηκνωθεί η σάλτσα. Η σάλτσα θα μείνει περίπου η μισή σε ποσότητα απ’ότι η αρχική. Η διαδικασία αυτή θα πάρει περίπου δυόμιση ώρες. Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε δυο κουταλιές ελαιόλαδο επιπλέον και ανακατεύουμε.

Παράλληλα για μισή ώρα αποστειρώνουμε τα βάζα. Πρέπει να είναι ζεστά την ώρα που θα είναι έτοιμη η σάλτσα μας. Βάζουμε την κέτσαπ ζεστή στα αποστειρωμένα βάζα, σφραγίζουμε με το καπάκι και βάζουμε ανάποδα τα βάζα μέχρι να κρυώσουν. Αν η διαδικασία συντήρησης έχει γίνει πετυχημένα, το καπάκι θα έχει ένα ελαφρύ έως ανεπαίσθητο βαθούλωμα.

Διατηρούμε τα βάζα σε σκιερό και δροσερό μέρος και μετά το άνοιγμα στο ψυγείο. Να σημειώσουμε ότι η κέτσαπ αυτή ουσιαστικά είναι μια πολύ πηχτή πικάντικη σάλτσα ντομάτας.

Πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments