Διεθνή

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Τα… περίεργα όλου του κόσμου – Σε ποια χώρα ξεκινούν Γενάρη

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Τα… περίεργα όλου του κόσμου – Σε ποια χώρα ξεκινούν Γενάρη
ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Δεν ξεκινούν παντού Σεπτέμβρη. Τι συμβαίνει με το άνοιγμα των σχολείων σε διάφορες χώρες του κόσμου.

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Τα… περίεργα όλου του κόσμου! Τι συμβαίνει σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι η πρώτη μέρα του σχολικού έτους. Αυτή πέφτει συνήθως τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο στο Βόρειο Ημισφαίριο και τον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο στο Νότιο Ημισφαίριο, αλλά διαφέρει από χώρα σε χώρα.

ΑΜΕΡΙΚΗ

Κόστα Ρίκα

Η πρώτη μέρα στο σχολείο στην Κόστα Ρίκα είναι στις αρχές Φεβρουαρίου. Το Υπουργείο Παιδείας αλλάζει την ημερομηνία κάθε έτος για να εξασφαλίσει 200 αποτελεσματικές μέρες στο σχολικό ημερολόγιο.

Ηνωμένες Πολιτείες

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η εκπαιδευτική πολιτική καθορίζεται κυρίως σε πολιτειακό επίπεδο και στο επίπεδο των επιμέρους σχολικών επαρχιών. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη ημέρα όπου αρχίζουν τα σχολεία.

Κατά τη διάρκεια μεγάλου μέρους του 20ου αιώνα, ήταν σύνηθες για τα σχολεία να αρχίζουν σύντομα μετά την Ημέρα της Εργασίας (αρχές Σεπτεμβρίου) και σε ορισμένες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών αυτό εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι σήμερα. Ωστόσο, η αρχή του σχολείου σε νωρίτερη ημερομηνία γίνεται όλο και πιο συνηθέστερη, δηλαδή τον Αύγουστο ή ακόμα και στα τέλη Ιουλίου.

Για παράδειγμα, στην Ενοποιημένη Σχολική Επαρχία του Σαν Ντιέγκο στο Σαν Ντιέγκο στη Καλιφόρνια, η πρώτη μέρα του σχολικού έτους 2017-18 ορίστηκε στις 28 Αυγούστου.

ΑΣΙΑ

Φιλιππίνες

Το κυβερνητικό σχολικό ημερολόγιο στις Φιλιππίνες συνήθως αρχίζει τον Ιούνιο κάθε έτους. Ωστόσο, τα ιδιωτικά σχολεία έχουν την εξαίρεση να αποκλίνουν από το ημερολόγιο σύμφωνα με τον Δημοκρατικό Νόμο αρ. 7797.

Κάποια κολέγια ή πανεπιστήμια μπορεί να ξεκινούν το σχολικό έτος τον Αύγουστο. Η σχολική χρονιά πρέπει να αποτελείται από 200, αλλά όχι περισσότερες από 220 ημέρες.

Κατάρ

Η πρώτη μέρα στο σχολείο στο Κατάρ είναι στις 15 Σεπτεμβρίου, συμπίπτοντας με μερικές χώρες του Αραβικού κόσμου.

Σιγκαπούρη

Το σχολικό έτος για τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Σιγκαπούρης ξεκινά στις αρχές Ιανουαρίου και τελειώνει κάποια στιγμή τον Νοέμβριο.

Αυτό λαμβάνει υπόψη τις 40 εβδομάδες διδασκαλίας και μάθησης σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών, πριν από την έναρξη των εθνικών εξετάσεων, καθώς και έξι εβδομάδες διακοπών στο τέλος του έτους για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ελλάδα

Η πρώτη μέρα στο σχολείο στην Ελλάδα είναι η 11η Σεπτεμβρίου ή η πρώτη επόμενη Δευτέρα μετά το σαββατοκύριακο εάν η 11η Σεπτεμβρίου πέφτει Σάββατο ή Κυριακή.

Πολωνία

Σύμφωνα με το διάταγμα του Πολωνού Υπουργού Δημόσιας Εκπαίδευσης του 2010, η πρώτη μέρα στο σχολείο για τα σχολεία τακτικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης στην Πολωνία είναι η 1η Σεπτεμβρίου ή η πρώτη επόμενη Δευτέρα αν η 1η Σεπτεμβρίου πέφτει τη Παρασκευή, το Σάββατο ή την Κυριακή. Η τελευταία μέρα είναι η τελευταία Παρασκευή μετά τις 18 Ιουνίου.

Στο παρελθόν, σύμφωνα με παρόμοιο διάταγμα του 2002, η παραπάνω εξαίρεση ήταν μόνο για το Σάββατο και την Κυριακή, και η τελευταία ημέρα ήταν η πρώτη Παρασκευή μετά τις 18 Ιουνίου.

Ρωσία

Τα σχολεία στη Ρωσία (πρώην Σοβιετική Ένωση) ιστορικά αρχίζουν στις 1 Σεπτεμβρίου. Η ακριβής ημερομηνία για την χώρα επικυρώθηκε με Διάταγμα του Συμβουλίου των Επιτρόπων του Λαού το 1935 και καθορίστηκε επίσημα με Διάταγμα του Ανωτάτου Σοβιέτ της Σοβιετικής Ένωσης αρ. 3018-Χ το 1980. Το 1984, η 1η Σεπτεμβρίου ορίστηκε επίσημα ως Ημέρα της Γνώσης.

Αν η 1η Σεπτεμβρίου πέφτει Κυριακή, τα περισσότερα σχολεία επιλέγουν να διεξάγουν μια παραδοσιακή τελετουργική γιορτή, η οποία σηματοδοτεί συμβολικά την έναρξη του σχολικού έτους, και τα πραγματικά μαθήματα αρχίζουν τη Δευτέρα. Παραδοσιακά οι μαθητές φέρνουν λουλούδια για τους καθηγητές.

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Αγγλία και Ουαλία

Η πρώτη μέρα στο σχολείο για τα δημόσια σχολεία στην Αγγλία και την Ουαλία ποικίλλει ανάλογα με την τοπική αρχή και μερικές φορές από το σχολείο, αλλά σχεδόν πάντα συμβαίνει κατά την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, ή περιστασιακά κατά τη δεύτερη εβδομάδα.

Σκωτία

Η σχολική χρονιά στη Σκωτία αρχίζει από τα μέσα έως τα τέλη Αυγούστου, περισσότερο από μία εβδομάδα νωρίτερα απ’ότι στο υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ακριβής ημερομηνία ποικίλλει ανάλογα με την τοπική αρχή και μερικές φορές από το σχολείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments