Αυτοκίνητο

VW: Τίτλοι τέλους για τον θρυλικό σκαραβαίο

VW: Τίτλοι τέλους για τον θρυλικό σκαραβαίο
VW: Η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει οριστικά την παραγωγή των θρυλικών "σκαραβαίων".

VW: Η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε απόψε ότι θα σταματήσει οριστικά την παραγωγή των θρυλικών “σκαραβαίων” το 2019, αφού ρίξει στην αγορά δύο τελευταία μοντέλα για “να τιμήσει την πλούσια κληρονομιά” ενός οχήματος που συνδέθηκε άρρηκτα με την ιστορία του αυτοκινήτου.

“Η απώλεια του σκαραβαίου μετά από τρεις γενιές και σχεδόν επτά δεκαετίες θα προκαλέσει πολλά συναισθήματα στους πολυάριθμους αφοσιωμένους οπαδούς του”, παραδέχτηκε ο Χίνριχ Βέκμπεν, ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής της Volkswagen Βόρεια Αμερικής.

Η εταιρεία σκοπεύει να επικεντρωθεί στο μέλλον στα μεγαλύτερα, οικογενειακού τύπου αυτοκίνητα καθώς και στα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

VW: Επενδύει πάνω από 20 δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτροκίνηση

Ο όμιλος Volkswagen βάσει του αρχικού προγραμματισμού του σχεδιάζει να βγάλει στην παραγωγή για κάθε μοντέλο και μια ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Σύμφωνα με το πλάνο της εταιρείας, αναμένεται να βγουν στην κυκλοφορία περίπου 80 νέα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα μέχρι το 2025.

Αυτά θα αφορούν τις εταιρείες Audi, Porsche, Skoda και Seat.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Χέρμπετ Ντιές, η κίνηση αυτή θα ανεβάσει το κόστος λειτουργίας του Ομίλου.

Πρόκειται για ποσόν αρκετά μεγάλο για τους επικεφαλής του Ομίλου, πράγμα που πιθανόν να ενεργοποιήσει σχέδιο μείωσης των εξόδων.

Το εγχείρημα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην πράξη -τελικά- αποδεικνύεται ακριβό.

Η Mercedes-Benz την προηγούμενη εβδομάδα αποκάλυψε την EQC στη Στοκχόλμη, δηλώνοντας ότι μια σειρά μοντέλων 10 ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων μέχρι το 2022 θα στοιχίσει στην εταιρεία περίπου 10 δισ. ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments