Ελλάδα

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Καλά στην υγεία τους οι φοιτητές που διαμένουν στις εστίες

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Καλά στην υγεία τους οι φοιτητές που διαμένουν στις εστίες
Όλα καλά με τους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης.

«Όλοι οι φοιτητές που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ηράκλειο, είναι καλά στην υγεία τους και έχουν επικοινωνήσει με τις αρχές», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης μετά από την ενημέρωση που είχε επισήμως, όπως επισήμανε, από τον Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Κωσταντίνο Λαγουδάκη.

Οι φοιτητές έχουν επικοινωνήσει και με τους οικείους τους αλλά και με άλλους φοιτητές και ως εκ τούτου όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Αυτό είπε ο κ. Κουκιαδάκης, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την πληροφορία ότι πυροσβέστες σπάζοντας τα παράθυρα των εστιών ερευνούσαν τα δωμάτια για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων προσώπων.

Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε από κτίριο που χρησιμοποιείται ως αποθήκη από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο – και επεκτάθηκε άμεσα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Γιάννης Λεονταράκης, αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος η φωτιά αφορά σε κτήριο που ανήκει στο συγκρότημα των εστιών «χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα με τους φοιτητές, η καταμέτρηση των οποίων συνεχίζεται».

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Κουκιαδάκη η ενημέρωση που έχει από τους φοιτητές είναι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα δεδομένου ότι έχουν επικοινωνήσει όλοι μεταξύ τους, όπως ανέφερε.

Σημαντική χαρακτηρίζεται η άμεση κινητοποίηση του ελικοπτέρου το οποίο με τις συνεχείς ρίψεις που κατάφερε στο μέτωπο περιόρισε την έκταση της φωτιάς. Παράλληλα αναμένεται από την Αθήνα, όπως ανέφερε ο κ. Κουκιαδάκης, το ελικόπτερο ΕΡΙΚΣΟΝ ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή των ιδιωτικών υδροφόρων του Ηρακλείου οι ιδιοκτήτες των οποίων έσπευσαν άμεσα στον τόπο της φωτιάς.

Αρχικά, η λεωφόρος Κνωσού έκλεισε για τα οχήματα όμως αυτή την ώρα η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments