Υγεία

Ξηροί καρποί: Τα οφέλη για την υγεία του οργανισμού μας

Ξηροί καρποί: Τα οφέλη για την υγεία του οργανισμού μας
Ξηροί καρποί: Έχουν υπέροχη γεύση και μπορούμε να τους απολαμβάνουμε κάθε στιγμή της ημέρας.

Ξηροί καρποί: Πλούσιοι σε υγιεινά λιπαρά, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, οι ξηροί καρποί είναι απαραίτητο συστατικό μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

Έχουν υπέροχη γεύση και μπορούμε να τους απολαμβάνουμε κάθε στιγμή της ημέρας.

Το κάθε είδος ξηρών καρπών έχει το δικό του ιδιαίτερο θρεπτικό προφίλ:

  • Τα αμύγδαλα αποτελούν εξαιρετική επιλογή για όσους αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά, καθώς είναι ιδιαίτερα πλούσιοι σε ασβέστιο. Δίνουν επίσης μια καλή δόση βιταμίνης Ε, η οποία τρέφει το δέρμα. Σε σχέση με άλλους ξηρούς καρπούς, τα αμύγδαλα είναι σχετικά «φτωχά» σε βλαβερά κορεσμένα λιπαρά. Το ίδιο ισχύει επίσης για τα φουντούκια και τα κάστανα.
  • Όσοι ακολουθούν μια διατροφή με λίγα λιπαρά καλό είναι να αποφεύγουν ξηρούς καρπούς όπως τα καρύδια Βραζιλίας, τα μακαδάμια και τα κάσιους.
  • Για την αντιμετώπιση της κόπωσης, ιδανικός ξηρός καρπός είναι τα πεκάν, καθώς παρέχουν σημαντική ποσότητα δυναμωτικής βιταμίνης Β3. Παράλληλα, τα πεκάν μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και δίνουν ποικίλες αντιοξειδωτικές ουσίες.
  • Μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών δίνουν και τα καρύδια. Η περιεκτικότητά τους σε πολύτιμα Ω-3 λιπαρά οξέα τα καθιστά επίσης ιδανικό σνακ για όσους δεν καταναλώνουν συχνά λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, ο τόνος και το σκουμπρί.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments