Οικονομία

Συντάξεις: Στο Eurogroup του Δεκεμβρίου η απόφαση για τις περικοπές

Συντάξεις: Στο Eurogroup του Δεκεμβρίου η απόφαση για τις περικοπές
Η τελική απόφαση για το αν τελικά θα υπάρξει περικοπή στις συντάξεις ή όχι, θα ληφθεί στο Eurogroup του Δεκεμβρίου.

Η τελική απόφαση για το αν τελικά θα υπάρξει περικοπή στις συντάξεις ή όχι, θα ληφθεί στο Eurogroup του Δεκεμβρίου.

Το ζήτημα τον συντάξεων δεν είναι στην ατζέντα της συνεδρίασης του Eurogroup την 1η Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αλλά δεν απέκλεισε να συζητηθεί στο περιθώριο της συνάντησης.

Ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, δήλωσε πως η απόφαση περικοπής των συντάξεων θα ληφθεί έπειτα από την παράδοση του προσχεδίου του ελληνικού προϋπολογισμού και την εξέταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικότερα, ανέφερε πως με την ολοκλήρωση των εργασιών για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, Επιτροπή και EuroWorking Group θα αναλάβουν να τον εξετάσουν και θα γνωμοδοτήσουν στο Eurogroup τόσο για τον προϋπολογισμό όσο και για τα ελληνικά αιτήματα.

Οι υπουργοί της Ευρωζώνης θα εξετάσουν όλα τα αιτήματα της Ελλάδας σχετικά με τις συντάξεις και θα δουν κατά πόσο αρχικά βγαίνουν τα νούμερα και αν η ελληνική πλευρά έχει ορθά επιχειρήματα για τις αποφάσεις της.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στο Eurogroup

Οι μεταρρυθμίσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, θα είναι το βασικό θέμα της συνεδρίασης των Υπουργών Οικονομικών.

Τα δύο θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο της ανάλυσης των Υπουργών είναι οι «αυτόματοι σταθεροποιητές» για τις χώρες της Ευρωζώνης, ως μηχανισμοί δημιουργίας αποθεματικών ασφαλείας σε περιόδους αντιμετώπισης κρίσεων καθώς και η ύπαρξη προληπτικής γραμμής πίστωσης η οποία θα δανείζει σε κράτη μέλη που δεν βρίσκονται σε κρίση αλλά χρειάζονται ρευστότητα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments