Αυτοκίνητο

Φερνάντο Αλόνσο: Ο “πιλότος” που αποκαθήλωσε τον Μίκαελ Σουμάχερ

Φερνάντο Αλόνσο: Ο “πιλότος” που αποκαθήλωσε τον Μίκαελ Σουμάχερ
Ο Ισπανός οδηγός, Φερνάντο Αλόνσο, γινόταν στις 25 Σεπτεμβρίου 2005 ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία της Formula 1. Η παιδική ηλικία, η προσωπική ζωή, ο χωρισμός του, η Ρεάλ Μαδρίτης και το τατουάζ σαμουράι.

Η 25η Σεπτεμβρίου 2005 είναι μια πολύ σημαντική ημερομηνία στην καριέρα του Φερνάντο Αλόνσο, καθώς ο Ισπανός οδηγός κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο των οδηγών στη Φόρμουλα Ένα, στο γκραν πρι της Βραζιλίας που διεξήχθη εκείνη την ημέρα.

Μάλιστα, ο «πιλότος» από το Οβιέδο έγινε -τότε- ο νεώτερος οδηγός που στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στη Φόρμουλα Ένα, καθώς σε ηλικία 24 ετών και 58 ημερών πήρε το σχετικό ρεκόρ από τον Βραζιλιάνο Έμερσον Φιτιπάλντι, ο οποίος είχε κατακτήσει το 1972 τον τίτλο σε ηλικία 25 ετών και 273 ημερών.

Παράλληλα, ο Αλόνσο ήταν ο πρώτος Ισπανός οδηγός που στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στη Φόρμουλα Ένα, ενώ ήταν ο άνθρωπος που… αποκαθήλωσε τον Μίκαελ Σουμάχερ, μετά την πενταετή κυριαρχία του Γερμανού (2000-2004) με τη Ferrari.

Ο Αλόνσο κατετάγη τρίτος στο γκραν πρι της Βραζιλίας του 2005 (σ.σ. η McLaren έκανε το «1-2» με τους Χουάν Πάμπλο Μοντόγια και Κίμι Ραϊκόνεν), ωστόσο αυτό το αποτέλεσμα ήταν αρκετό στον οδηγό της Renault για να πανηγυρίσει τον τίτλο, αφού η διαφορά των 23 βαθμών που είχε έναντι του Ραϊκόνεν (σ.σ. 117 βαθμοί έναντι 94 του Φινλανδού) δεν μπορούσε να καλυφθεί στα δύο γκραν πρι που απέμεναν για το τέλος της σεζόν.

Η καρό σημαία του αγώνα στο Ιντερλάγκος έβρισκε τους δύο «μονομάχους» να έχουν από έξι νίκες, ωστόσο ο Αλόνσο είχε μεγαλύτερη σταθερότητα και καλύτερα πλασαρίσματα, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, σε μια εποχή που βαθμολογούνταν οι πρώτοι οκτώ οδηγοί σε κάθε γκραν πρι και ο νικητής έπαιρνε μόλις 10 βαθμούς (σ.σ. ενώ σήμερα η νίκη χαρίζει 25).

Μάλιστα, το 2006 ήταν άλλη μια επιτυχημένη χρονιά για τον Ισπανό, ο οποίος κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο οδηγών της καριέρας του στη Φόρμουλα Ένα.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο Αλόνσο δεν κράτησε για πολύ το ρεκόρ του νεώτερου παγκόσμιου πρωταθλητή στη Φόρμουλα Ένα, καθώς αυτό έχει στο μεταξύ αλλάξει… χέρια δύο φορές:

Το 2008 ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε τον τίτλο των οδηγών σε ηλικία 23 ετών και 300 ημερών, ενώ το 2010 ο Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε το σχετικό ρεκόρ, καθώς στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής όντας 23 ετών και 134 ημερών.

Παιδική ηλικία και προσωπική ζωή του Φερνάντο Αλόνσο

Ο Φερνάντο Αλόνσο γεννήθηκε στο Οβιέδο στο Πριγκιπάτο των Αστουριών στη Βόρεια Ισπανία. Η μητέρα του εργαζόταν σε πολυκατάστημα και ο πατέρας του εργαζόταν ως μηχανικός σε εργοστάσιο εκρηκτικών κοντά στο Οβιέδο.

Ο Αλόνσο έχει επίσης μία μεγαλύτερη αδερφή, τη Λορένα. Ο πατέρας του Αλόνσο, Χόρχε Ρουίθ, ένας ερασιτέχνης οδηγός καρτ, ήθελε να περάσει το πάθος του και στα παιδιά του. Έτσι, κατασκεύασε ένα καρτ, το οποίο προοριζόταν κανονικά για την οχτάχρονη αδερφή του Αλόνσο, αλλά εκείνη δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για το άθλημα, εν αντιθέσει με τον τρίχρονο αδερφό της.

Ο Αλόνσο φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Holy Guardian Angel στο Οβιέδο μέχρι την ηλικία των δεκατεσσάρων. Ύστερα, φοίτησε στο Ινστιτούτο Leopoldo Alas Clarín του Σαν Λάθαρο. Τα παράτησε το 2000, διότι η δέσμευσή του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό τον απέτρεψε από περαιτέρω σπουδές.

Αφού κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 το 2005, έγινε πρέσβης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ώστε να προωθήσει το νέο τομέα σπουδών του Πανεπιστημίου (Motorsport of Business for Social Science). Για να το πετύχει αυτό, χρηματοδότησε δώδεκα μαθητές από όλον τον κόσμο.

Ο Αλόνσο νυμφεύθηκε την Ρακέλ ντελ Ροσάριο, την κύρια τραγουδίστρια του ποπ συγκροτήματος El Sueño de Morfeo στις 17 Νοεμβρίου του 2005. Όμως, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να χωρίσουν τον Δεκέμβριο του 2011.

Το ζευγάρι ζούσε στην Οξφόρδη της Αγγλίας. Το 2006, μετακόμισαν στην Ελβετία. Ο Αλόνσο είχε στην κατοχή του ένα σπίτι στο Mont-sur-Rolle, κοντά στη Λίμνη της Γενεύης από το 2006 έως και το 2010, όταν και μετακόμισε στο Λουγκάνο, ώστε να βρίσκεται πιο κοντά στο νέο του εργοδότη στη Φόρμουλα 1, την Φερράρι.

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο για όλα τα αστέρια της Φόρμουλα 1 να μετακομίζουν στην Ελβετία, ώστε να μειώσουν τους φορολογικούς λογαριασμούς τους. Τον χειμώνα του 2010, ο Αλόνσο γύρισε πίσω στο Οβιέδο, ώστε να βρίσκεται πιο κοντά στην οικογένεια και στους φίλους τους, πράξη η οποία όμως του στοίχισε περίπου 50 εκατομμύρια λίρες σε φόρο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης και το τατουάζ σαμουράι του Φερνάντο Αλόνσο

Ο Φερνάντο Αλόνσο είναι υποστηρικτής των ποδοσφαιρικών ομάδων Ρεάλ Μαδρίτης και Ρεάλ Οβιέδο. Πέρα από Ισπανικά, μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά.

Έχει στην πλάτη του ένα τατουάζ που απεικονίζει έναν αρχαίο σαμουράι. Αποκάλυψε ότι το τατουάζ συμβολίζει τη μυική δύναμη, την ευφυΐα και τη δύναμη της θέλησης που εμπνεύστηκε από το Χαγκακούρε, πνευματικό οδηγό που γράφτηκε από τον Γιαμαμότο Τσουνατόμο τον 18ο αιώνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments