Διεθνή

ΚΥΠΡΟΣ: Πού εντοπίστηκαν τα 11χρονα παιδιά – Πώς βρέθηκαν τα ίχνη του απαγωγέα

ΚΥΠΡΟΣ: Πού εντοπίστηκαν τα 11χρονα παιδιά – Πώς βρέθηκαν τα ίχνη του απαγωγέα
ΚΥΠΡΟΣ: Τα παιδιά που απήχθησαν σήμερα το πρωί, έμοιαζαν ναρκωμένα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

ΚΥΠΡΟΣ: Η αστυνομία εντόπισε τα δύο 11χρονα αγόρια που απήχθησαν σήμερα το πρωί στη Λάρνακα, οκτώ ώρες μετά από την απαγωγή τους από το δημοτικό σχολείο Καμάρων.

Τα παιδιά βρέθηκαν σε μια πολυκατοικία πολύ κοντά στο σχολείο τους.

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε ότι πιθανό κίνητρο του δράστη να ήταν τα λύτρα.

Τα παιδιά έμοιαζαν ναρκωμένα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από πολίτη, ο οποίος ανέφερε ότι ο αδερφός του τον ενημέρωσε πως τα χαρακτηριστικά του δράστη, όπως τα έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία προσομοίαζαν με έναν γείτονα.

Τόσο ο δράστης όσο και τα δύο παιδιά έμοιαζαν ναρκωμένοι.

Τα παιδιά απομακρύνθηκαν από τον έναν αστυνομικό και ο δεύτερος έμεινε στο διαμέρισμα με το δράστη, ο οποίος καθόταν απαθής στον καναπέ και δεν αντιδρούσε.

Τα δύο παιδιά φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο, για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν αρχικά, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, και αναμένεται πιθανώς να σταλούν στο Μακάρειο Νοσοκομείο, για πιο εξειδικευμένες εξετάσεις.

Ο δράστης φέρεται να είναι 35 ετών, κυπριακής υπηκοότητας και δεν έχει απασχολήσει ξανά την Αστυνομία.

Αυτή την ώρα οδηγείται για ανάκριση στις Αρχές.

Ο 35χρονος άλλαζε συνεχώς τις πινακίδες του αυτοκινήτου και στην πολυκατοικία που εντοπίστηκε, μένει το ένα από τα πέντε παιδιά της παρέας, από την οποία απήχθησαν οι δύο 11χρονοι.

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από πολίτη, ο οποίος ανέφερε ότι ο αδερφός του τον ενημέρωσε πως τα χαρακτηριστικά του δράστη, όπως τα έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία προσομοίαζαν με έναν γείτονα.

Ο άνθρωπος ο οποίος έδωσε τις πληροφορίες στην Αστυνομία ανέφερε ότι συνέδεσε τις περιγραφές που άκουσε και ταύτισε την περιγραφή με τον άνθρωπο ο οποίος είδε τον φερόμενο απαγωγέα των παιδιών.

Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μου κίνησε την περιέργεια όταν άκουσα την περιγραφή».

Στη συνέχεια τόνισε πως οι αστυνομικοί έβγαλαν στα χέρια τα παιδιά, που φαίνονταν ναρκωμένα από το σπίτι του δράστη.

Δείτε τα βίντεο:

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε συγχαρητήρια στους πολίτες, στην Αστυνομία Κύπρου, σε όλες τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, που συνέβαλαν στον εντοπισμό των δύο ανηλίκων, μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

Τόσο ο αρχηγός της αστυνομίας, όσο και ο υπαρχηγός και ο υπουργός Δικαιοσύνης βρέθηκαν στην πόλη του Ζήνωνα και στην ΑΔΕ Λάρνακας, όπου έσπευσε και ο υπουργός Παιδείας.

Για την εξαφάνιση των δύο παιδιών ενημερώθηκε και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Ενημερώθηκα από τους Υπ. Δικαιοσύνης Ιωνά Νικόλαου και Παιδείας Κώστα Χαμπιούρη για την εξέλιξη της επιχείρησης εντοπισμού των δύο ανηλίκων που απήχθησαν σήμερα.

Έχω δώσει αυστηρές οδηγίες όπως εξαντλήσουμε κάθε τρόπο και μέσο προς ανεύρεσή τους», έγραψε ο κ. Αναστασιάδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments