Διεθνή

Λάρνακα: Βρέθηκαν τα δύο 11χρονα που είχαν απαχθεί

Λάρνακα: Βρέθηκαν τα δύο 11χρονα που είχαν απαχθεί
Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση της εξαφάνισης των αγοριών στη Λάρνακα, καθώς πριν από λίγο το ΡΙΚ μετέδωσε ότι βρέθηκαν.

Σε περιοχή κοντά στο σχολείο τους βρέθηκαν τα δυο 11χρονα αγοράκια που εξαφανίστηκαν σήμερα το πρωί από τη Λάρνακα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης έδωσε εντολή να ανακοινωθεί ότι τα παιδιά βρέθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Να θυμίσουμε, ότι νωρίτερα ενώ ήταν σε εξέλιξη η έρευνες για τον εντοπισμό τους, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο απαγωγέας είχε προσπαθήσει να αρπάξει και άλλα παιδιά από το σχολείο.

Τα 11χρονα, είναι παιδιά Ελλήνων εργαζόμενων στην Κύπρο και εξαφανίστηκαν όταν άνδρας τους ζήτησε να τον βοηθήσουν, ενώ πρώτα τους παρουσιάστηκε ως ο νέος τους δάσκαλος.

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε ότι πιθανό κίνητρο του δράστη να ήταν τα λύτρα.

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από πολίτη, ο οποίος ανέφερε ότι ο αδερφός του τον ενημέρωσε πως τα χαρακτηριστικά του δράστη, όπως τα έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία προσομοίαζαν με έναν γείτονα.

Τόσο ο δράστης όσο και τα δύο παιδιά έμοιαζαν ναρκωμένοι.

Τα παιδιά απομακρύνθηκαν από τον έναν αστυνομικό και ο δεύτερος έμεινε στο διαμέρισμα με το δράστη, ο οποίος καθόταν απαθής στον καναπέ και δεν αντιδρούσε.

Τα δύο παιδιά φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο, για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν αρχικά, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, και αναμένεται πιθανώς να σταλούν στο Μακάρειο Νοσοκομείο, για πιο εξειδικευμένες εξετάσεις.

Ο δράστης φέρεται να είναι 35 ετών, κυπριακής υπηκοότητας.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε συγχαρητήρια στους πολίτες, στην Αστυνομία Κύπρου, σε όλες τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, που συνέβαλαν στον εντοπισμό των δύο ανηλίκων.

Τόσο ο αρχηγός της αστυνομίας, όσο και ο υπαρχηγός και ο υπουργός Δικαιοσύνης βρέθηκαν στην πόλη του Ζήνωνα και στην ΑΔΕ Λάρνακας, όπου έσπευσε και ο υπουργός Παιδείας.

Για την εξαφάνιση των δύο παιδιών ενημερώθηκε και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Ενημερώθηκα από τους Υπ. Δικαιοσύνης Ιωνά Νικόλαου και Παιδείας Κώστα Χαμπιούρη για την εξέλιξη της επιχείρησης εντοπισμού των δύο ανηλίκων που απήχθησαν σήμερα. Έχω δώσει αυστηρές οδηγίες όπως εξαντλήσουμε κάθε τρόπο και μέσο προς ανεύρεσή τους», έγραψε ο κ. Αναστασιάδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments