Αυτοδιοίκηση

Δήμος Παύλου Μελά: Διήμερο εκπαίδευσης εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας

Δήμος Παύλου Μελά: Διήμερο εκπαίδευσης εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας
Το γραφείο πολιτικής προστασίας του Δήμου Παύλου Μελά διοργανώνει διήμερο ενημέρωσης, εκπαίδευσης και δράσης εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας.

Δήμος Παύλου Μελά: Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από το μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης, το γραφείο πολιτικής προστασίας του Δήμου Παύλου Μελά διοργανώνει σήμερα (17:00-21:15) και αύριο (10:30-13:00) διήμερο ενημέρωσης, εκπαίδευσης και δράσης εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας.

Το σύνολο των δράσεων θα πραγματοποιηθεί στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου με στόχο να τις παρακολουθήσουν και να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι απλοί πολίτες. Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια άσκηση τόσο μεγάλης εμβέλειας στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Το διήμερο έρχεται ως η κορύφωση των ενεργειών πολιτικής προστασίας που ξεκίνησε ο δήμος Παύλου Μελά εδώ και 4 χρόνια, οι οποίες συγκεντρώθηκαν και κωδικοποιήθηκαν στο «Μνημόνιο Ενεργειών Πολιτικής Προστασίας» με την ευθύνη και υπό την εποπτεία του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας.

Το Μνημόνιο Ενεργειών έχει τη μορφή εγχειριδίου και βασικό του χαρακτηριστικό είναι ότι αναβαθμίζεται και επικαιροποιείται με στόχο να προσαρμόζεται σε σενάρια αντιμετώπισης έκτακτων καιρικών φαινoμένων και καταστροφών.

Έτσι, για κάθε διαφορετικό σενάριο φυσικής καταστροφής (σεισμός, πυρκαγιά, καύσωνας, πλημμύρα, χιονόπτωση-παγετός, εκρίζωση δέντρων από ισχυρούς ανέμους) υπάρχει ομάδα επιφυλακής στελεχωμένη από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αντίστοιχο σχέδιο κινητοποίησης και δράσης για το γρηγορότερο και αποτελεσματικότερο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων θα υπάρχει μέριμνα για σίτιση, ρόφημα και διοικητική υποστήριξη από την εθελοντική ομάδα “Φίλοι του Δάσους”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments