Πολιτική

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Τι λέει ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Αθήνα που τέθηκε σε διαθεσιμότητα

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Τι λέει ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Αθήνα που τέθηκε σε διαθεσιμότητα
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Έκπληκτος δηλώνει ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, για το θέμα που έχει προκύψει με την έρευνα της OLAF, την ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Ο κ. Αντωνακόπουλος και άλλοι δύο συνεργάτες του γραφείου (ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και μια διοικητική υπάλληλος), τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτζορι Βαν Ντεν Μπρέκε, ερευνάται υπόθεση οικονομικών ατασθαλιών στο γραφείο της Αθήνας από την OLAF.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, μίλησε στην HuffPost Greece και επεσήμανε ότι ακόμη δεν γνωρίζει ποια είναι η κατηγορία.

Μάλιστα τόνισε ότι «κάποιοι αποφάσισαν να μου επιτεθούν τρεις μήνες πριν πάρω σύνταξη».

Ανέφερε ότι το μόνο που γνωρίζουν επίσημα είναι ότι ερευνάται «εικαζόμενη παράληψη διοικητικού χαρακτήρα», χωρίς να γνωρίζει περί τίνος πρόκειται.

Μάλιστα οι διοικητικές υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχαν ξεκινήσει έρευνα από τις 29 Ιουνίου, η οποία όμως γνωστοποιήθηκε στην Αθήνα τρεις μήνες μετά, στις 27 Σεπτεμβρίου.

Διαψεύδει όσα γράφτηκαν σε κάποια μέσα ενημέρωσης ότι ο OLAF έχει έρθει στην Αθήνα και σφράγισε το γραφείο.

Σε όσα είπε στην HuffPost Greece, διαψεύδει και ότι η υπόθεση αφορά σε ευρωπαϊκά κονδύλια που σχετίζονται με το μεταναστευτικό.

Αφού όπως λέει τέτοια κονδύλια δεν περνάνε από το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Γενικά όλες οι διαταγές πληρωμής υπογράφονται στις Βρυξέλλες, εμείς πληρώνουμε μόνο τους λογαριασμούς του γραφείου», λέει χαρακτηριστικά.

«Έχουμε συμβάσεις χαμηλού προϋπολογισμούς και όλοι οι φάκελοι ετοιμάζονται σε στενή συνεργασία με τις κεντρικές οικονομικές υπηρεσίες των Βρυξελλών».

Επίσης δηλώνει έκπληκτος γιατί αποφάσισαν να αποκεφαλίσουν το γραφείο σε προεκλογική περίοδο, όπου βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία λόγω ευρωεκλογών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments