Διεθνή

Βραζιλία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία “κερδίζει” τις γυναίκες παρά τις σεξιστικές του δηλώσεις

Βραζιλία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία “κερδίζει” τις γυναίκες παρά τις σεξιστικές του δηλώσεις
Ο ακροδεξιός, Ζαΐχ Μπολσονάρου φαίνεται ότι αποτελεί την πρώτη προτίμηση για τις γυναίκες στην Βραζιλία.

Βραζιλία: Η Λουσία Αμαράλ εξέτασε όλους τους υποψήφιους για την προεδρία της Βραζιλίας προτού καταλήξει στον ακροδεξιό Ζαΐχ Μπολσονάρου, θεωρώντας τον τη μοναδική επιλογή προκειμένου να μην επιτρέψει την επιστροφή στην εξουσία του Κόμματος των Εργαζομένων. Η Αμαράλ είναι μία από τις ολοένα και περισσότερες γυναίκες οι οποίες, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, έχουν αρχίσει να τάσσονται υπέρ του Μπολσονάρου, ενός ακροδεξιού πολιτικού, νοσταλγού της στρατιωτικής χούντας που έχει ευτελίσει τον βιασμό και έχει δικαιολογήσει το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων, αποξενώνοντας πολλές ψηφοφόρους.

Αν συνεχιστεί αυτή η τάση, κάποιες από τις γυναίκες που μέχρι πρότινος απέρριπταν τον πρώην στρατιωτικό ενδέχεται να τον βοηθήσουν να φτάσει στην προεδρία της Βραζιλίας, σύμφωνα με αναλυτές και τις δημοσκοπήσεις. Η προοπτική αυτή προκαλεί χαρά στους επενδυτές που φοβούνται την επιστροφή στην εξουσία του Κόμματος των Εργαζομένων, αλλά τρομάζει τους επικριτές του Μπολσονάρου, που θεωρούν πως οι απόψεις του μοιάζουν με αυτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ή του προέδρου των Φιλιππίνων Ροντρίγο Ντουτέρτε.

Η Αμαράλ εξήγησε ότι δεν την ενθουσιάζει η δέσμευση του Μπολσονάρου να χαλαρώσει τη νομοθεσία για την οπλοκατοχή και απεχθάνεται τις ομοφοβικές του δηλώσεις, όμως τελικά είναι διατεθειμένη να τα παραβλέψει όλα αυτά, αν μπορεί να νικήσει τον Φερνάντου Χαντάντ, τον υποψήφιο του Κόμματος των Εργαζομένων.

«Στην πραγματικότητα η ψήφος μου είναι μία ψήφος διαμαρτυρίας», εξήγησε η 64χρονη συνταξιούχος του δημοσίου που ζει στο Ρίο ντε Ζανέιρο. «Αυτή τη στιγμή μεταξύ των υποψηφίων δεν υπάρχει κανείς που να τον επέλεγα για να κυβερνήσει», πρόσθεσε. Το Κόμμα των Εργαζομένων βρίσκεται στην εξουσία 13 χρόνια την τελευταία δεκαπενταετία και κατηγορείται από πολλούς για την αυξανόμενη βία, τη βαθιά ύφεση και τη διαφθορά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments