Πολιτισμός

Αντώνης Σιακφάς: “Το βινύλιο είναι πολύ Rock για να πεθάνει!”

Αντώνης Σιακφάς: “Το βινύλιο είναι πολύ Rock για να πεθάνει!”
Ο Αντώνης Σιακφάς μιλά στο pagenews.gr για το Vinyl Market. Το φεστιβάλ με την ωραία ατμόσφαιρα, τις Groovy μουσικές και τα πολλά βινύλια!

Ο Αντώνης Σιακφάς, ένας εκ των διοργανωτών της έκθεσης Vinyl Market μιλά στο pagenews.gr.

Το νέο μεγάλο φεστιβάλ του VINYL MARKET έρχεται τον Οκτώβριο στην Τεχνόπολη.

Ξεκίνησε στις 5 του μήνα και συνεχίζεται σήμερα 6 και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, με φθινοπωρινή διάθεση και έντονο άρωμα βινυλίου!

Δίσκοι απ’ όλη τη γκάμα της μουσικής, θα βρίσκονται εκεί για να τους ανακαλύψετε. Rock, Soul, Funk, Jazz, Latin, Blues, Ethnic, Electronica και πολλά άλλα.

Τι είναι ο θεσμός του Vinyl Market και από πού άντλησες την έμπνευση να το δημιουργήσεις;

Ο θεσμός του Vinyl Market δημιουργήθηκε από την μεγάλη αποδοχή του κοινού από το ξεκίνημα της εκδήλωσης τον Απρίλιο του 2016.

Η δημιουργία του Vinyl Market έγινε από εμένα μαζί με τον Στέλιο Ελευθερίου συνεργάτη και μεγάλο χορηγό του event.

Χωρίς την συμβολή του δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Η ιδέα υπήρχε από όταν ήμουν στο εξωτερικό και ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου πηγαίνοντας σε πολλές εκδηλώσεις κοινώς παζάρια βινυλίου είτε ως αγοραστής είτε ως εκθέτης μου είχε σφηνωθεί η ιδέα να κάνω κάτι αντίστοιχο εδώ.

Έχω κάνει και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις στο παρελθόν αλλά νομίζω ότι το Vinyl Market είναι κάτι πολύ μεγάλο και έχει μεγάλη ανταπόκριση στην συνείδηση του κοινού.

Πόσο δύσκολο είναι να δημιουργηθεί και να στηθεί ένα bazzar όπως του VinylMarket ;

Είναι αρκετά δύσκολο έχει μεγάλη προετοιμασία πολύ τρέξιμο πολλά πράγματα που πρέπει να συνδυαστούν μεταξύ τους για να ολοκληρωθεί όλο αυτό το εγχείρημα.

Οι τιμές των δίσκων βινυλίου είναι προκαθορισμένες από πριν;

«Ναι», είναι.

Το βινύλιο είναι πολύ σκληρό για να πεθάνει πού το αποδίδεις αυτό;

Ναι κάπως έτσι είναι, είναι πολύ Rock για να πεθάνει!

Σίγουρα είναι η κορυφαία πηγή ήχου και αυτό το καταλαβαίνει όποιος το ακούει για πρώτη φορά ή κάποιος που το άφησε και μετά για διάφορους λόγους ξαναγύρισε σ’ αυτό.

Το βινύλιο είναι εθιστικό!

Ακόμα να πούμε ότι σ’ όλες τις ταινίες αλλά και σ’ αρκετές διαφημίσεις πλέον υπάρχουν μόνιμα σκηνές με πικάπ και βινύλια.

Κι αυτό το καταλαβαίνεις καλύτερα όταν μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την εμφάνιση του CD και αργότερα του free downloading ακόμα μιλάμε για το βινύλιο.

Το οποίο σημαίνει ότι όποια φόρμα ήχου και να εμφανιστεί στο εμπόριο μέχρι σήμερα δεν μπορεί ηχητικά αλλά και εικαστικά να το καλύψει.

Τα παζάρια δίσκων ποιες ηλικίες τα κυνηγούν;

Το Vinyl Market το επισκέπτονται άτομα κάθε ηλικίας.

Το φοβερό είναι ότι κάθε φορά βλέπεις πολλά νέα πρόσωπα κάτι που δείχνει την άνοδο καινούργιων συλλεκτών.

Συνήθως ένα μεγάλο ποσοστό είναι από 28 μέχρι 50 χωρίς να είναι κανόνας.

Στο “χρηματιστήριο” του βινυλίου υπάρχουν δίσκοι που σήμερα πωλούνται πιο ακριβά απ’ όταν βγήκαν στην αγορά;

«Ναι», υπάρχουν τέτοιοι δίσκοι οι οποίοι με την πάροδο του χρόνου έγιναν συλλεκτικοί και ποιο πολλά άτομα ψάχνουν να τους βρούνε.

Όταν υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ένα άλμπουμ πού έχει εξαντληθεί σαν έκδοση στο παρελθόν η από καινούργιες εκδόσεις σήμερα, αυτό αυτόματα ανεβάζει την τιμή του.

Γιατί συνεχίζει να ανθεί η πώληση των δίσκων βινυλίου ενώ από το Internet μπορούμε να κατεβάσουμε όποιο τραγούδι θέλουμε ακόμη και δωρεάν;

Έχω απαντήσει και ποιο πάνω σχετικά με αυτό, απλώς μπορώ να προσθέσω ότι το να κατεβάζεις κομμάτια από το ίντερνετ είναι κάτι σχετικά απρόσωπο και δεν παίρνεις την ίδια ικανοποίηση όπως το να το έχεις σαν έκδοση σε βινύλιο οπού σου δημιουργεί τελείως διαφορετικά συναισθήματα και καταλαβαίνεις καλύτερα το άλμπουμ.

Στη χώρα μας, παρά την κρίση, ανοίγουν δισκάδικα που πωλούν δίσκους βινυλίου γιατί λοιπόν να έρθει κάποιος στο Vinyl Market; Έχει να κερδίσει σε τιμές, ποικιλία ή στο γεγονός της ανταλλαγής απόψεων με ανθρώπους ιδίων ενδιαφερόντων;

Είναι ένας συνδυασμός όλων αυτών, πρώτον υπάρχει μία άλλη ατμόσφαιρα έρχεσαι σε μία γιορτή που σου δημιουργούνται τελείως διαφορετικά συναισθήματα από το να πας απλά σε ένα δισκάδικο να αγοράσεις βινύλια. Μετά επειδή είναι πολλές οι επιλογές μπορείς να βρεις αρκετούς δίσκους σε διαφορετικές τιμές, υπάρχει μεγάλη ποικιλία θεμάτων.

Και βέβαια μεταξύ τους οι αγοραστές και οι εκθέτες μπορούν ανταλλάξουν απόψεις για διάφορα άλμπουμ και για διάφορες εκδόσεις και όλα αυτά που λένε για τα βινύλια και είναι πολύ συνηθισμένο σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Κλείνοντας τη συνέντευξή μας εσύ τι κερδίζεις μέσω του εν λόγω θεσμού;

Δεν είναι θέμα ότι κερδίζω κάτι, είναι μία τεράστια ικανοποίηση ότι δημιουργείται μία ωραία συνάντηση ατόμων με κοινό ενδιαφέρον τη μουσική, σε μία μοναδική ατμόσφαιρα με ωραίες πολύχρωμες μουσικές πινελιές να το συνοδεύουν. Σε έναν όμορφο ιδιαίτερο ανοιχτό χώρο όπως είναι η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Ένα γεμάτο τριήμερο που όποιος το επισκεφτεί του μένει αξέχαστο.

Σας ευχαριστώ πολύ και σας περιμένω να τα πούμε και από κοντά στις 5, 6, 7 Οκτωβρίου την Παρασκευή από τις 17.00 το απόγευμα μέχρι τις 22.00 και Σαββατοκύριακο από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 22.00 το βράδυ.

Ταυτότητα εκδήλωσης:

  • Αίθουσα ΝΕΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Παρασκευή 5 Οκτωβρίου από τις 17:00 το απόγευμα έως τις 22:00 το βράδυ και το Σαββατοκύριακο 7 & 8 Οκτωβρίου από τις 11:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, 213 0109324

  • Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Με ωραία ατμόσφαιρα, Groovy μουσικές και πολλά βινύλια!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments