Οικονομία
pagenews.gr / Οικονομία / ΔΕΗ εξαγορά εταιρείας συνεργάτη του Ζάεφ: Μηδενική η αξία της
ΔΕΗ εξαγορά εταιρείας συνεργάτη του Ζάεφ: Μηδενική η αξία της | Pagenews.gr
Pagenews Team

Η εταιρεία που εξαγόρασε η ΔΕΗ στα Σκόπια έχει μηδενική αξία.

Ο ισολογισμός της εταιρείας ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τον ΣΚΑΪ. Η εταιρεία του αντιπροέδρου και στενού φίλου του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, Κότσο Ανγκιούσεφ που εξαγοράστηκε από την ΔΕΗ, έχει αρνητικά κεφαλαία, σύμφωνα με τον ισολογισμό της.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα πάγια της δεν ξεπερνούν τα 600.000 δηνάρια, ενώ έχει το 40% των ζημιών του κλάδου και μόνο το 11% του τζίρου.

Παράλληλα, ο δείκτης της πιστωτικής ικανότητας είναι αρνητικός, και ενώ έχει γράψει ζημιές για το 2017 η ΔΕΗ την εξαγοράζει δύο μήνες πριν την συμφωνία των Πρεσπών έναντι του ποσού των 4,8 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης σε δηλώσεις του είχε πει ότι την εξαγορά την ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων, η διοίκηση της ΔΕΗ ότι δέχθηκε εισήγηση από τις υπηρεσίες ενώ έως και σήμερα δεν έχει απαντηθεί γιατί τα χρήματα κατέληξαν στους προσωπικούς λογαριασμούς του Ανγκιούσεφ, και όχι στον όμιλο που υπάγονταν η EDS.


O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης με τον Κότσο Ανγκιούσεφ ΝΔ: H κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις

Άμεσες απαντήσεις για την εξαγορά της προβληματικής επιχείρησης ενέργειας στα Σκόπια από τη ΔΕΗ ζητά η Νέα Δημοκρατία.

«Την ώρα που οι Έλληνες ακριβοπληρώνουν τη ΔΕΗ, που καταρρέει, η κυβέρνηση την υποχρέωσε να εξαγοράσει έναντι 4,8 εκατ. ευρώ μια σκοπιανή εταιρεία ηλεκτρισμού που πέρυσι εμφάνισε ζημιές ύψους 5,4 εκατ. ευρώ», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.

«Επιπλέον ερωτήματα προκαλεί ότι αυτή η εταιρεία ανήκει στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Σκοπίων.

Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα με ποια σκοπιμότητα και ποια κριτήρια επέλεξε να εξαγοράσει μια προβληματική επιχείρηση στα Σκόπια και, κυρίως, πώς αιτιολογεί το τίμημα».

Ετικέτες: 
2018