Αθλητισμός

Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης 2018: Η μεγάλη φθινοπωρινή γιορτή της Βόρειας Ελλάδας

Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης 2018: Η μεγάλη φθινοπωρινή γιορτή της Βόρειας Ελλάδας
Ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης 2018 διοργανώνεται για 7η χρονιά.

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου ο 7ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης 2018.

Οι Έλληνες πρωταθλητές των δρόμων αντοχής, αλλά και οι κορυφαίοι δρομείς κάθε ηλικίας, θα έχουν την τιμητική τους.

Θα τύχουν ειδικής αναγνώρισης στον Protergia 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης.

Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης 2018: Η μεγάλη φθινοπωρινή γιορτή της Βόρειας Ελλάδας

Η μεγάλη φθινοπωρινή γιορτή της Βόρειας Ελλάδας, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, θα έχει ως επίκεντρό της τον άνθρωπο.

Θα τιμήσει την προσπάθεια των συμμετεχόντων, θεσπίζοντας αφενός περισσότερα οικονομικά έπαθλα στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο.

Αφετέρου την βράβευση των κορυφαίων δρομέων Ανδρών και Γυναικών ανά ηλικιακή κατηγορία.

Ο Γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης, Δρόσος Χριστόπουλος, αναφέρθηκε στους στόχους της Οργανωτικής Επιτροπής.

«Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε ο φετινός ‘Νυχτερινός’ να αποτελέσει συνέχεια των έξι προηγούμενων διοργανώσεων.

Έτσι ώστε να συνεχίσει τη διαρκή ανοδική πορεία του, τόσο στην αγάπη του κοινού που εκφράζεται με τη μαζική συμμετοχή των δρομέων.

Όσο και σε ό,τι αφορά στην ποιοτική αρτιότητα της διοργάνωσης.

Η μεγάλη φθινοπωρινή γιορτή της Βόρειας Ελλάδας έχει ως στόχο να συμπληρώνει ιδανικά τον Διεθνή Μαραθώνιο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’.

Πρόκειται για δύο διεθνείς διοργανώσεις κορυφαίου επιπέδου, που επιδίωξή τους είναι να στέκονται κοντά σε όλους τους αθλούμενους.

Επίσης να αναδεικνύουν την προσπάθεια τόσο των καταξιωμένων δρομέων, όσο και όλων των δρομέων, κάθε ηλικίας, φύλου και επιπέδου.

Παράλληλα, προσφέρουν στο κοινό τη δυνατότητα για ένταξή τους στο δρομικό κίνημα ώστε να βάλει στη ζωή του τον αθλητισμό υγείας.

Αποδεδειγμένα βελτιώνει το επίπεδο ευτυχίας και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων».

Ο Γενικός Διευθυντής του «Νυχτερινού» τόνισε ότι από φέτος θα υπάρχει οικονομική επιβράβευση.

Επιβράβευση για την κορυφαία δεκάδα των Ελλήνων αθλητών και των Ελληνίδων αθλητριών του Ημιμαραθωνίου.

Παράλληλα θα θεσπιστεί επίσημη κατάταξη ανά ηλικιακή κατηγορία:

«Επιδιώκουμε να έρθουμε ακόμα πιο κοντά στην προσπάθεια όλων των δρομέων, πρωταθλητών αλλά και δρομέων υγείας κάθε ηλικίας.

Σε κάθε διοργάνωση τιμούσαμε, αγωνιστικά αλλά και οικονομικά, την προσπάθεια των Ελλήνων και ξένων πρωταθλητών.

Εις το εξής, με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής, η διοργάνωση θα επιβραβεύει οικονομικά τους δέκα πρώτους Έλληνες και Ελληνίδες ημιμαραθωνοδρόμους.

Αναγνωρίζοντας την προσπάθειά τους.

Επιπλέον, από τον φετινό ‘Νυχτερινό’ και σε κάθε μελλοντική διοργάνωση, συμπεριλαμβανομένου και του Μαραθωνίου ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’, θα ανακοινώνεται πλέον επίσημη κατάταξη όλων των ηλικιακών κατηγοριών άνω των 35 ετών (35-39 ετών, 40-44 ετών, 45-49 ετών κ.ο.κ.), σε όλους τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος.

Επομένως, στον Protergia 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, θα ανακοινωθούν 12 επιμέρους ηλικιακές κατατάξεις σε κάθε φύλο και σε κάθε αγώνισμα.

Συνολικά θα έχουμε 48 βραβεύσεις.

Όλοι οι νικητές ανά ηλικιακή κατηγορία θα είναι προσκεκλημένοι στην καθιερωμένη Γιορτή του Μαραθωνίου, τον ερχόμενο Ιανουάριο, για να τιμηθούν όπως τους αρμόζει και για να τους συγχαρούμε για την σπουδαία προσπάθειά τους. Ελπίζουμε, μάλιστα, ότι θα υπάρχουν συμμετέχοντες ακόμα και στην κατηγορία των δρομέων άνω των 90 ετών!»

Παράλληλα, η Οργανωτική Επιτροπή θα προσπαθήσει να κρατήσει στο υψηλότερο επίπεδο την άριστη υποστήριξη που παρέχει στους χιλιάδες δρομείς, σε κάθε διοργάνωση:

«Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι η άρτια υποστήριξη των δρομέων και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς αυτούς, αποτελούν τα στοιχεία στα οποία οφείλεται η τεράστια ανταπόκριση του κόσμου και η μοναδική επιτυχία του ‘Νυχτερινού’, όπως και του Μαραθωνίου ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’.

Επιδίωξή μας είναι να γινόμαστε όλο και καλύτεροι, προσφέροντας στους δρομείς μια σειρά από ξεχωριστές παροχές και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να ζήσουν μία υπέροχη εμπειρία, η οποία ξεκινά από το Κέντρο Εγγραφών (Registration Center), όπου προσέρχονται για να παραλάβουν τον εξοπλισμό τους και κορυφώνεται την ημέρα της μεγάλης γιορτής χαράς και αθλητισμού, με πολύ κέφι, ήχο και χρώμα».

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Protergia 7ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, με τη δύση του ήλιου, περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 18:45) με αφετηρία επί της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου (αρχή παραλιακής Λεωφόρου Νίκης) και τερματισμό στον Λευκό Πύργο, καθώς και τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης 21:15), με αφετηρία από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και τερματισμό επίσης στον Λευκό Πύργο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments