Πολιτική

Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Αστραπές από τον Νίκο Φίλη για ΕΡΤ και Καμμένο

Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Αστραπές από τον Νίκο Φίλη για ΕΡΤ και Καμμένο
Η ΕΡΤ και η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο στο στόχαστρο του Νίκου Φίλη. "Εξαντλεί τη δυναμική της αυτή η συνεργασία", είπε για τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ποιος είδε τον Νίκο Φίλη και δεν τον φοβήθηκε! Ο πρώην υπουργός Παιδείας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε… κεραυνούς για ΕΡΤ και Καμμένο, κάνοντας λόγο για “μυστικές συνεδριάσεις”, για “κάποιους που πιστεύουν πως η σιωπή είναι χρυσός”, ενώ επανέλαβε πως ο… γάμος με τους ΑΝΕΛ οδεύει προς το διαζύγιο.

Νίκος Φίλης για ΕΡΤ

«Τέσσερις φορές μέσα σε 1,5 χρόνο ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου έβαλα το θέμα της ΕΡΤ. Αναβλήθηκε η συζήτηση τέσσερις φορές», είπε ο Νίκος Φίλης, που δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του γιατί «έμαθα από τις εφημερίδες ότι ορίστηκε νέα διοίκηση και άλλα».

Κατά τον πρώην υπουργό, η κατάσταση στην ΕΡΤ, που… «κοχλάζει» όπως είπε, μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ. «Θα υποστούμε μεγάλη πολιτική ζημιά. Σας θυμίζω πως ο Σαμαράς έπεσε και από την ΕΡΤ που την έκλεισε δεν είναι δευτερεύον θέμα αυτό, δεν είναι παρανυχίδα. Είναι κρίσιμο θέμα».

Ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε και στο ψήφισμα που εξέδωσαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. «Δεν είναι δεξιοί οι άνθρωποι, δεν είναι του Μητσοτάκη όπως ειπώθηκε κάποια στιγμή εδώ μέσα».

«Αν είναι μια πολιτική λανθασμένη, αυτή είναι το πρόβλημα. Όχι η μετά από προϋποθέσεις αποκάλυψη της πολιτικής. Από εκεί χάνουμε», συνέχισε ο Νίκος Φίλης, που έριξε κι άλλα… πυρά. «Όσοι θέλουν να περιχαρακώσουν τη λειτουργία των μελών του κόμματος σε μυστικές συνεδριάσεις, που δεν υπάρχουν κιόλας συνεδριάσεις, αυτοί δείχνουν να έχουν μια νοσταλγία στην παράδοση, σύμφωνα με την οποία η σιωπή είναι χρυσός. Η σιωπή δεν είναι χρυσός. Με συλλογικό τρόπο να παλεύουμε».

Νίκος Φίλης για Καμμένο

Το δεύτερο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο Νίκος Φίλης ήταν η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου. «Είναι στοιχείο αποπολιτικοποίησης να μην συζητάμε αυτό το πρόβλημα μεταξύ μας σήμερα», είπε.

Χαρακτήρισε ορθή την απόφαση του ’15 για συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Μια συνεργασία που, όπως είπε, «ήταν θετική και παραγωγική», αλλά μίλησε για «συνεργασία για συγκυριακούς λόγους στην αρχή βεβαίως».

Επανέλαβε όμως ότι πλέον, «εξαντλεί τη δυναμική της αυτή η συνεργασία». Και στη συνέχεια παρομοίασε τον Πάνο Καμμένο με τον αρχηγό της ακροδεξιάς Λέγκα στην Ιταλία. «Δυστυχώς βλέπω ότι ο Καμμένος, θα απογοητευτεί βέβαια, θεωρεί ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Θα απογοητεύει όμως. Είναι καρικατούρα…».

Γι’ αυτό και ζήτησε «να λάβουμε τα μέτρα μας ώστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας ώστε να μην υπάρξει καμία προσπάθεια παρεμπόδισης του προγράμματος μας και του έργου μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments