Video

Ιωάννα Πηλιχού: Πρωταγωνιστεί σε σκοπιανή ταινία πρόκληση (pics&vid)

Ιωάννα Πηλιχού: Πρωταγωνιστεί σε σκοπιανή ταινία πρόκληση (pics&vid)
Σάλος έχει δημιουργηθεί με την ταινία που προβάλλεται στα Σκόπια με πρωταγωνίστρια την Ιωάννα Πηλιχού.

Μια ταινία – πρόκληση την ώρα που η “Συμφωνία των Πρεσπών” βρίσκεται στον “αέρα” άρχισε να προβάλλεται στα Σκόπια με τίτλο «Mocking of Christ» («Χλευασμός του Χριστού»).  Σημειώνεται, ότι στην ταινία του  Μποζάτσι, συμμετέχει και καστ Ελλήνων ηθοποιών, ενώ συμπρωταγωνίστρια είναι η Ιωάννα Πηλιχού.

Η ταινία, μέσω ισχυρών σκηνοθετικών συμβολισμών, μεταξύ άλλων προσπαθεί να κατηγορήσει την Ελλάδα για υποτιθέμενη… «εθνοκάθαρση» των «Μακεντόνετς» στην ελληνική Μακεδονία.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα φιλμ – επιτομή του σκοπιανού αλυτρωτισμού. Να σημειωθεί, ότι το «Mocking of Christ», διαγωνίσθηκε στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ και απέσπασε «Μνεία πρωτοπορίας».

Σύμφωνα με το σενάριο, ο Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος είναι ένας διάσημος δημοσιογράφος γαλλικού πολιτικού περιοδικού, που επιστρέφει στη γενέτειρά του στη Βόρεια Ελλάδα, αναζητώντας την αλήθεια για τον πατέρα του, Λάζαρο, που έζησε σαν πολιτικός πρόσφυγας στα Σκόπια μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο.

Στο έργο παρουσιάζεται μεθοδικά η μόνιμη σκοπιανή επιχειρηματολογία κατά της χώρας μας, για αφανισμό της ανύπαρκτης «μακεδονικής» μειονότητας μετά τον Β΄ Π.Π., αλλά υπάρχουν και ισχυρές αναφορές κατά της αλβανικής κοινότητας των Σκοπίων παρουσιάζοντας τη δράση των των UCKάδων κατά της … «Μακεδονίας».

Ο κεντρικός ήρωας τελικά δολοφονείται, με … «σταύρωση», σε μία πινακίδα υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομου στην Βόρεια Ελλάδα, που σύμφωνα με το έργο «χωρίζει την Μακεδονία στα δύο».

Δείτε το trailer της ταινίας:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments