Αυτοδιοίκηση

Καμίνης: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ρίχνουν τη συνταγματική αναθεώρηση στις ελληνικές καλένδες

Καμίνης: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ρίχνουν τη συνταγματική αναθεώρηση στις ελληνικές καλένδες
Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Καμίνης.

«Τον κίνδυνο η αναθεώρηση του Συντάγματος να παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και του κλίματος πόλωσης που επικρατεί» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης.

«Θα κατατεθεί -κατά πάσα πιθανότητα- πρόταση από βουλευτές της σημερινής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, που θα υπερψηφιστεί μεν από την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όχι όμως με την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων, ώστε να έχει πιθανότητες να τελεσφορήσει στην επόμενη Βουλή» ανέφερε ο κ. Καμίνης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, χθες το βράδυ, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ίδρυμα Τσάτσου με θέμα τη συνταγματική αναθεώρηση.

«Από την άλλη πλευρά, η ΝΔ διατυπώνει μία πρόταση-πακέτο, δηλαδή “όλα ή τίποτα”, αφού θέτει ως όρο απαράβατο να συμπεριληφθεί και το άρθρο 16 προκειμένου να καταστεί συνταγματικώς δυνατή στο μέλλον η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, πράγμα με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί απολύτως» σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων. «Θα παρέλθουν, συνεπώς, άλλα πέντε χρόνια συνταγματικώς άγονα, μολονότι όλα τα μεγάλα δημοκρατικά κόμματα έχουν ήδη διατυπώσει προτάσεις αναθεώρησης» εκτίμησε.

Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι η πιο ρεαλιστική πρόταση είναι εκείνη του Κινήματος Αλλαγής, τα βασικά σημεία της οποίας περιλαμβάνονται και στα 5 και 1 σημεία που έχει διατυπώσει ο κ. Ν. Αλιβιζάτος.

Πρόκειται για μία πρόταση, περιορισμένη ως προς το εύρος των διατάξεων, σημαντική, όμως, ως προς το βάθος της, όπως επισήμανε.

Σχετικά με τις προτάσεις που έχουν κατά καιρούς διατυπωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, περί θεσμών, άμεσης προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία, είτε με τη διενέργεια δημοψηφισμάτων με λαϊκή πρωτοβουλία, είτε με την άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Καμίνης παρέπεμψε σε πρόσφατες δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου.

«Με την έμφαση που έδωσε ο Πρόεδρος στον αντιπροσωπευτικό χαρακτήρα του πολιτεύματος και με την ουσιαστική καταδίκη των δημοψηφισμάτων, έκλεισε οριστικά τον δρόμο σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχέδιο ενός συμβουλευτικού συνταγματικού δημοψηφίσματος, που θα αποσκοπούσε να περιγράψει ή έστω να προκαταλάβει τη διαδικασία αναθεώρησης, που κατ’ αποκλειστικότητα καθιερώνει το άρθρο 110» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments