Ελλάδα

Αμπελιτσιά: Γιατί φύτεψαν αυτό το δέντρο στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Αμπελιτσιά:  Γιατί φύτεψαν αυτό το δέντρο στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Αμπελιτσιά: Το δέντρο της Κρήτης που φύτεψαν στην μνήμη του εκλιπόντος.

Η Αμπελιτσιά  είναι ένα ενδημικό δέντρο της Κρήτης φτιάχνεται η κρητική κατσούνα ή αλλιώς μαγκούρα, το οποίο ήταν σήμα κατατεθέν του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

“Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τον τρόπο του ήταν ο ίδιος ένας δρόμος και δρόμος σημαίνει να πατάς καλά στο έδαφος, να είσαι γειωμένος στην πραγματικότητα, να είσαι ρεαλιστής, να λες την αλήθεια”.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Χανιά, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ονοματοδοσίας της οδού Ακρωτηρίου σε “Κωνσταντίνος Μητσοτάκης”

Τα αποκαλυπτήρια και η επίσημη εκδήλωση ονοματοδοσίας πραγματοποιήθηκαν έξω από την πατρική οικία Κ. Μητσοτάκη παρουσία των παιδιών του εκλιπόντος πολιτικού.

Συγκεκριμένα του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και της βουλευτού της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη καθώς και πολλών φορέων και πολιτών.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, πλέον η οδός Ακρωτηρίου από το ύψος της πλατείας Κατσαμπά μέχρι το ύψος των Τάφων των Βενιζέλων, ονομάζεται σε “Κωνσταντίνος Μητσοτάκης” ως φόρο τιμής στη μνήμη του πρώην Κρητικού πρωθυπουργού.

Τι είναι η αμπελιτσιά

Είναι ένα ενδημικό δέντρο της Κρήτης, στη μνήμη του πατέρα της, καθώς όπως είπε από την αμπελιτσιά φτιάχνεται η κρητική κατσούνα ή αλλιώς μαγκούρα.

Η κατσούνα ήταν σήμα κατατεθέν του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Το δέντρο κινδύνεψε με εξαφάνιση, σήμερα είναι προστατευόμενο είδος και το ίδρυμα Μητσοτάκη στηρίζει την διατήρηση της αμπελιτσιάς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments