Ελλάδα

Μόρια: ΕΔΕ για τέσσερις αστυνομικούς που βρίζουν ηλικιωμένη πρόσφυγα (vid)

Μόρια: ΕΔΕ για τέσσερις αστυνομικούς που βρίζουν ηλικιωμένη πρόσφυγα (vid)
Μόρια: Σε βάρος των συγκεκριμένων αστυνομικών διατάχθηκε ΕΔΕ, στην οποία θα διερευνηθεί εάν η συμπεριφορά τους ενέχει και ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Μόρια: Την έντονη αντίδραση του αρχηγού της αστυνομίας προκάλεσε βίντεο του ιταλικής τηλεόρασης RAI 2, στο οποίο ένας αστυνομικός εμφανίζεται να καθυβρίζει χυδαία μια ηλικιωμένη πρόσφυγα.

Στο περιστατικό «πρωταγωνιστεί» ένας αστυνομικός ενώ άλλοι τρεις συνάδελφοί του στέκονται γύρω του χωρίς να αντιδρούν.

Οι τέσσερις αστυνομικοί που εμφανίζονται σε βίντεο, ανακαλούνται άμεσα στις Υπηρεσίες τους, σε Αττική, Ιωάννινα και Έδεσσα, με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου, Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Παράλληλα, σε βάρος των συγκεκριμένων αστυνομικών διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, στην οποία θα διερευνηθεί εάν η συμπεριφορά τους ενέχει και ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο ένας από τους αστυνομικούς, που εμφανίζεται να εξυβρίζει την αλλοδαπή, τίθεται σε διαθεσιμότητα, ενώ το αν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και οι άλλοι τρεις θα εξεταστεί, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, άμεσα στο πλαίσιο της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα περίμενε στην ουρά για το συσσίτιο αλλά το φαγητό τελείωσε πριν προλάβει να πάρει. Ο αστυνομικός φαίνεται να βρίζει χυδαία την γιαγιά, της οποίας μάλιστα πετάει μακριά και το μπαστούνι στο οποίο η άτυχη ηλικιωμένη στηρζόταν.

«Άι γ@μήσου! Άι γ@μήσου! Σκατόγρια! Φύγε από δω. Σαύρα, ε, σαύρα. Θα σου το βάλω στον κ@λο αυτό, το κατάλαβες; Σκατόγρια!” ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων το «όργανο της τάξης».

Δίπλα του άλλοι ένστολοι δεν αντιδρούν. Το σοκαριστικό απόσπασμα είναι από ντοκιμαντέρ της ιταλικής τηλεόρασης που θα προβληθεί σήμερα στη RAI2.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments