Διεθνή

Κωνσταντίνος Κατσίφας σορός: Οι Αλβανοί δεν δίνουν το πτώμα στην οικογένεια

Κωνσταντίνος Κατσίφας σορός: Οι Αλβανοί δεν δίνουν το πτώμα στην οικογένεια
Κωνσταντίνος Κατσίφας σορός: Ο εισαγγελέας στα Τίρανα ζήτησε από τον πατέρα του ομογενή να πάει να καταθέσει.

Κωνσταντίνος Κατσίφας σορός: Ο εισαγγελέας των Τιράνων αρνήθηκε να παραδώσει την σορό του στην οικογένεια του.

Επιπλέον ζήτησε από τον πατέρα του ομογενή, Γιάννη Κατσίφα, να πάει στην αλβανική πρωτεύουσα για να δώσει κατάθεση.

«Να διαλευκανθεί η υπόθεση»

Ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα, Ευθύμης Ναυρίδης προσήλθε νωρίτερα στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί η οικογένεια.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου ανέφερε: «Η οικογένεια ζητεί την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος, να έχει σαφή και πλήρη ενημέρωση. Ο,τι επαφές γίνονται με την Αλβανία είναι με την Εισαγγελία Τιράνων και συγκεκριμένα με την Εισαγγελία βαρέων εγκλημάτων, με την οποία συνεργαζόμαστε.

Από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι Έλληνας υπήκοος, ασφαλώς έχουν και οι ελληνικές αρχές αρμοδιότητα για αυτό έχει επιληφθεί και η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας».

Στο μεταξύ, να κάνουν την κηδεία του παιδιού τους όσο το δυνατόν συντομότερα για να αναπαυθεί η ψυχή του, καθώς και να δοθούν απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό στο χωριό Βουλιαράτες, ζητούν οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η οικογένεια ζητά, όπως έγινε γνωστό, να σταματήσει κάθε διαδικασία για νέα νεκροτομή στη σορό, θεωρώντας ότι πλέον δεν έχει νόημα μετά και τη διαπίστωση ότι ο Αλβανός ιατροδικαστής είχε αλλοιώσει βασικά στοιχεία.

Το αίτημα υπέβαλε στις Αρχές Αργυροκάστρου ο πατέρας του θύματος προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα η κηδεία.

Οι ειδικές δυνάμεις της Αλβανίας έδωσαν βίντεο στον εισαγγελέα

Το βίντεο από τις ενσωματωμένες κάμερες στις στολές των Ειδικών Δυνάμεων της Αλβανίας (RENEA) έχει στα χέρια της η αλβανική δικαιοσύνη.

Τα ΜΜΕ της Αλβανίας, επικαλούμενα πηγές της δικαιοσύνης της χώρας, κάνουν λόγο για οπτικοακουστικό υλικό το οποίο «ενοχοποιεί» τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Οπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, , τα πλάνα «δείχνουν καθαρά» ότι ο 35χρονος δεν δέχεται να παραδοθεί παρά τις προτροπές στις διαπραγματεύσεις.

«Όχι μόνον αρνήθηκε να παραδοθεί, αλλά ο “ελληνοαλβανός” έθεσε σε κίνδυνο τους άνδρες της RENEA πυροβολώντας τους με Καλάσνικοφ» υποστηρίζουν οι συγκεκριμένες πηγές. «Μετά από αυτό, οι άνδρες της RENEA αποφάσισαν την ‘”εξουδετέρωσή’” του» αναφέρουν.

Ωστόσο το υλικό δεν έχει δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα.

Οι αλβανικές αρχές έπλυναν και έραψαν τις πληγές του 35χρονου με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν τα στοιχεία.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Κατσίφα, Κώστα Γιοβανόπουλο, ο Έλληνας ιατροδικαστής που είδε τον 35χρονο, διαπίστωσε ότι έχουν χαθεί στοιχεία καθώς το πτώμα είχε πλυθεί και τα τραύματα είχαν συρραφεί.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star, ανέφερε πως «αν συρράψουμε αυτά τα τραύματα προφανώς αλλοιώνουμε τα στοιχεία».

Μάλιστα, να σημειωθεί ότι συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του Έλληνα ιατροδικαστή που είδε τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

«Τόσα χρόνια στην καριέρα μου δεν έχω ξαναδεί ένα τέτοιο γαλήνιο και χαμογελαστό πρόσωπο. Πέθανε ευτυχισμένος Η αίσθησή μου είναι ότι άνοιξε τα χέρια και είπε «Σκοτώστε με»» είπε ο Θεόδωρος Βουγιουκλάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments