Ελλάδα

Φυτοπλαγκτόν ξανά στον Θερμαϊκό: Μεγάλος ο προβληματισμός και έκτακτοι καθαρισμοί

Φυτοπλαγκτόν ξανά στον Θερμαϊκό: Μεγάλος ο προβληματισμός και έκτακτοι καθαρισμοί
Για μία ακόμη φορά, το φυτοπλαγκτόν "πλημμύρισε" στον Θερμαϊκό.

Φυτοπλαγκτόν ξανά στον Θερμαϊκό: Έκτακτοι καθαρισμοί πραγματοποιούνται στο Θερμαϊκό Κόλπο με εντολή της υφυπουργού, Κατερίνας Νοτοπούλου, μετά την επανεμφάνιση τού φαινομένου του ευτροφισμού ή της ερυθράς παλίρροιας.

Πέραν των δύο πλοιαρίων και ενός βυτίου, επιστρατεύτηκαν και επιπλέον μέσα για να καθαρίσει το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης.

Το φαινόμενο του ευτροφισμού, ή της ερυθράς παλίρροιας είναι φυσικό και βιολογικό, δεν είναι άμεση ρύπανση, αλλά δευτερογενές αποτέλεσμα της βιοποικιλότητας, που εντείνεται σε συνδυασμό με τις ασυνήθιστες για την εποχή θερμοκρασίες, σημειώνει το ΑΠΕ.

Πηγή φωτογραφίας voria.gr

«Με ενημέρωσαν από το υπουργείο να κάνουμε έκτακτους καθαρισμούς, θα έχουμε δύο σκάφη και ένα βυτίο», δήλωσε ο επικεφαλής της αναδόχου εταιρίας, της «North Aegean Slops», Ηλίας Ορφανίδης. «Θα είναι το πλοίο “Ασίνη” και έχει βγει και το “Τάσος” και το βυτίο, αλλά θα βάλουμε και ένα φουσκωτό. Με το φουσκωτό θα εντοπίζουμε πού υπάρχει μεγαλύτερη επιβάρυνση, ώστε να επιχειρούμε εκεί για να αντιμετωπίζουμε την αισθητική όχληση και να κατευθύνουμε περισσότερο προς τα εκεί τις ενέργειες μας», συμπλήρωσε.

Τα μηχανήματα καθαρισμού εργάζονται κανονικά και με τη χορηγία της ΕΥΑΘ Α.Ε. και τουλάχιστον ως την Τετάρτη θα πραγματοποιούνται έκτακτοι καθαρισμοί, αναλόγως και με την εξέλιξη του φαινομένου.

Να σημειωθεί, ότι το φαινόμενο της ερυθράς παλίρροιας είχε εμφανιστεί έντονο και στα μέσα του προηγούμενου μήνα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments