Άποψη

Η παραβατικότητα βασιλεύει στα ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ το πανεπιστημιακό άσυλο… καλά κρατεί

Η παραβατικότητα βασιλεύει στα ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ το πανεπιστημιακό άσυλο… καλά κρατεί
Τοξικομανείς και έμποροι ναρκωτικών φαίνεται πως έχουν βρει το "καταφύγιό" τους στα ελληνικά πανεπιστήμια. Η Κωνσταντίνα Παπασπύρου γράφει στο blog της στο pagenews.gr για το πανεπιστημιακό άσυλο και τη διακίνηση ναρκωτικών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Μερικές σύριγγες γεμάτες που είναι έτοιμες για χρήση, χάπια και τσιγάρα κάθε “είδους”, και η αργή και βασανιστική “λύτρωση” να αποτυπώνεται στα μουδιασμένα πρόσωπα των χρηστών.

Εικόνες που παραπέμπουν σε γκέτο, βγαλμένες από μια γκανγκστερική ταινία και δεν θυμίζουν σε τίποτα ένα χώρο στον οποίο θα έπρεπε να προάγεται η γνώση και η ελευθερία της έκφρασης.

Εικόνες που είναι αρκετές για να υποβαθμίσουν το πραγματικό νόημα του πανεπιστημιακού ασύλου, μετατρέποντας τα εκπαιδευτικά ιδρύματα από κέντρα διακίνησης ιδεών σε άνδρο διακίνησης ναρκωτικών.

Οι Έλληνες φοιτητές δεν μπορούν να περιμένουν καμία απολύτως βοήθεια από το κράτος, ενώ η σωματική τους ακεραιότητα βρίσκεται σε κίνδυνο καθημερινά.

Αντίθετα, το μόνο που τους μένει να κάνουν, είναι να προσπαθούν να “τα βάλλουν” οι ίδιοι με το οργανωμένο έγκλημα, αφού οι αρμόδιες αρχές δεν ανταποκρίνονται στις αγωνιώδεις εκκλήσεις τους.

ΑΣΟΕΕ: Η ανομία βασιλεύει και η Σύγκλητος εκπέμπει “σήμα κινδύνου”

Οι χώροι του Ιδρύματος έχουν μετατραπεί εδώ και χρόνια σε μια υγειονομική βόμβα.

Τοξικομανείς και έμποροι ναρκωτικών φαίνεται πως έχουν βρει το “καταφύγιό” τους, στα αμφιθέατρα και τους διαδρόμους του Οικονομικού Πανεπιστημίου, σκορπώντας τον τρόμο στους φοιτητές, που ως έσχατη λύση, επιλέγουν να μένουν μακριά από τη σχολή τους.

Η βία, τα ναρκωτικά, οι κλοπές ακόμα και η πορνεία, έχουν γίνει πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του πανεπιστημίου, με τις παραβατικές συμπεριφορές, όχι απλά να μην τιμωρούνται, αλλά να “νομιμοποιούνται” χάρη στο πανεπιστημιακό άσυλο…

Η Σύγκλητος του ΟΠΑ για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση, λόγω των αποτρόπαιων και ντροπιαστικών για τη δημόσια εκπαίδευση της χώρας συνθηκών, που εξακολουθούν να υφίστανται εδώ και καιρό, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια ουσιαστική αντίδραση.

Νομική Αθηνών και ΑΠΘ στο έλεος των ναρκωτικών και της βίας

Η κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια λίγο – πολύ είναι γνωστή.

Τοξικομανείς που μόλις έχουν πάρει τη δόση τους, σωριάζονται στο έδαφος και με μια σύριγγα καρφωμένη στη φλέβα, αφήνονται στον κόσμο των παραισθήσεων και της εξάρτησης.

Από δίπλα τους περνούν φοιτητές και περαστικοί ανέκφραστοι, αφού γι’ αυτούς είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες…

Η παραβατικότητα έχει γίνει, πλέον, συνήθεια και η αντίδραση θεωρείται ένα σπάνιο προνόμιο των “γενναίων”.

Σε μια άλλη γωνιά, θα υπάρξει και καβγάς, αφού κάποιοι δεν θα “τα έχουν βρει” μεταξύ τους, μετρώντας… τα γραμμάρια!

Και η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου, μιας και η μεγαλύτερη “δόση”, ισοδυναμεί με μερικές ακόμη ημέρες ζωής.

Δημοκρατία: Μια… παρεξηγημένη έννοια

Η χώρα που “γέννησε” τη Δημοκρατία, φαίνεται ότι με το πέρασμα των χρόνων, ξέχασε το πραγματικό της νόημα.

Πλέον ως δημοκρατία και ελευθερία, ορίζεται στην Ελλάδα το αναφαίρετο δικαίωμα των “αδυνάτων” να δρουν κατά βούληση εις βάρος των άλλων.

Η “μειονεκτική” τους θέση τους κάνει αρκετά ισχυρούς, για να επιβάλλονται και να επιφέρουν ένα καθεστώς ανομίας, που κάνει την κοινωνία μας να νοσεί…

Διαβάστε όλα τα άρθρα της Κωνσταντίνας Παπασπύρου εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments