Αυτοδιοίκηση

Καμίνης: Παρακαταθήκη για την επόμενη δημοτική αρχή το βραβείο

Καμίνης: Παρακαταθήκη για την επόμενη δημοτική αρχή το βραβείο
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας σε πρωτεύουσα καινοτομίας 2018.

Παρακαταθήκη για την επόμενη δημοτική αρχή της Αθήνας αποτελεί η ανάδειξή της σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα καινοτομίας, τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για τη σημαντική αυτή διάκριση της ελληνικής πρωτεύουσας.

Ο κ. Καμίνης έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου της οκταετίας του υπογραμμίζοντας ότι «κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνει κάθε δημοτική αρχή σε μια πόλη σαν την Αθήνα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να συναντηθεί με όποιον από τους υποψηφίους τού ζητήσει για να ενημερώσει και να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη.

Πρωτεύουσα καινοτομίας 2018 ανακηρύχθηκε η Αθήνα

Πρωτεύουσα καινοτομίας 2018 η Αθήνα, αφήνοντας πίσω της μεγάλες πόλεις. Η Αθήνα διεκδίκησε στην τελική φάση τη σημαντική αυτή διάκριση, από:

  • την Τουλούζη (Γαλλία)
  • το Αμβούργο (Γερμανία)
  • την πόλη Λουβέν (Βέλγιο)
  • το Ούμεο (Σουηδία), και
  • το Άαρχους (Δανία)

Το κριτήριο για το ποια πόλη θα αναδεικνυόταν νικήτρια ήταν κατά πόσο έχει βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών της κάνοντας χρήση καινοτόμων ιδεών.

Ειδικότερα, η Αθήνα σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αξιοποίησε τις ιδέες αυτές για να αντιμετωπίσει την οικονομική και κοινωνική κρίση των περασμένων ετών.

Το έπαθλο είναι ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ οι άλλες τέσσερις πόλεις θα λάβουν από 100.000 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments