Υγεία

Τηγανητές πατάτες: Απολαύστε τις χωρίς ενοχές

Τηγανητές πατάτες: Απολαύστε τις χωρίς ενοχές
Η επιστήμη μας δικαίωσε και βρήκε που κάνουν καλό οι τηγανητές πατάτες!

Πολλές είναι οι έρευνες και ακόμα περισσότερα αυτά που λέγονται για τις τηγανητές πατάτες και μας τρόμαζαν κάθε φορά που απολαμβάναμε το θεϊκό αυτό φαγητό!

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στην αμερικανική επιθεώρηση Food Chemistry αναφέρει πως τα τηγανητά λαχανικά και οι τηγανητές πατάτες, κλείνουν μέσα τους περισσότερες βιταμίνες απ’ ό,τι τα βραστά.

Συγκεκριμένα οι βιταμίνες A, D, E, K και λοιπά θρεπτικά συστατικά όχι μόνο ξεκλειδώνουν μέσα στο καυτό τηγάνι, αλλά ενεργοποιούνται επιπλέον χάρη στις φαινόλες του ελαιόλαδου.

Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο για όσα περιέχουν μεγάλη ποσότητα νερού, όπως η πιπεριά, η πατάτα και κάθε λαχανικό.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να επωφεληθείς από τις ευεργετικές ιδιότητες των νόστιμων τηγανητών λαχανικών είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Επίσης, η θερμοκρασία του λαδιού δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 350-400 βαθμούς.

Απ’ όλα αυτά προκύπτει πως οι σπιτικές πατάτες τηγανητές, σε φριτέζα ή τηγάνι με ποσότητα και ποιότητα λαδιού την οποία θα έχεις ελέγξει η ίδια, απενοχοποιούνται, αλλά πάντα με μέτρο.

Το φάρμακο κατά του στρες.

Όπως διαπίστωσαν ερευνητές η τηγανητή πατάτα μειώνει σημαντικά τα επίπεδα της ορμόνης του στρες στον οργανισμό ενώ αυξάνει τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, μιας ορμόνης που συνδέεται με την ερωτική αλλά και φιλική διάθεση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments