Αυτοκίνητο

Hyundai Kona: Το νέο SUV για νέους με απαιτήσεις

Hyundai Kona: Το νέο SUV για νέους με απαιτήσεις
Hyundai Kona: Το νέο μοντέλο μπορεί πολύ εύκολα να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες του οδηγού του.

Hyundai Kona: Το νέο μοντέλο της εταιρείας είναι προσηλωμένο στην κατηγορία των μικρών SUV.

Μπορεί να σε καλύψει στις καθημερινές ανάγκες, να παίξει το ρόλο του εκδρομέα και να βγάλει εις πέρας τις εκτός δρόμου ανησυχίες του οδηγού, όπως το να προσεγγίσει μια παραλία ή να κόψει δρόμο μέσα από τους χωμάτινους δρόμους.

Ένα από τα θετικά του είναι η απόσταση από το έδαφος από την οποία απέχει το αμάξωμα και είναι στα 17,5 εκατοστά.

Στα ατού του μοντέλου και η αυξημένη δυνατότητα εξατομίκευσης με γνώμονα τις επιθυμίες του κάθε αγοραστή.

Το νέο Hyundai Kona μπορεί να επιλεχθεί με τον 1.000αρη τούρμπο κινητήρα βενζίνης ισχύος 120 ίππων, που προσφέρεται μόνο σε δικίνητη έκδοση και συνδυάζεται με εξάρι κιβώτιο, χειροκίνητο.

Πρόκειται για ένα δυνατό μοτέρ, που κινεί πολύ γρήγορα το αμάξωμα του Kona, και μπορεί να δείξει τη σπιρτάδα του ακόμη και όταν έχει να αντιμετωπίσει ανηφορικούς επαρχιακούς δρόμους.

Εκτός από τις αρετές του στους ανοιχτούς δρόμους το Κona έχει και ένα άλλο θετικό στοιχείο: είναι ευέλικτο στην πόλη, λόγω των συμπαγών διαστάσεων του (4.16 x 1.80 x 1.55 μέτρα) αλλά και ευκολοδήγητο χάρη στην υπερυψωμένη θέση οδήγησης.

Σε εκτός δρόμου διαδρομές – το κορεάτικο SUV απορροφά τα χτυπήματα από τις λακκούβες χωρίς να δείχνει σημάδια δυσκολίας, ενώ σπάνια θα αισθανθείς ότι το αμάξωμα του θα …κουραστεί.

Η θέση οδήγησης είναι καλή, με αξιοπρεπή περιμετρική ορατότητα.

Σε πραγματικές συνθήκες η κατανάλωση καυσίμου ήταν στα 5.5 – 6 λίτρα/100χλμ, τιμή αρκετά καλή και κοντά σε όσα ανακοινώνει ο κατασκευαστής.

Η έκδοση αυτή αναμφισβήτητα, θα έχει και το βάρος των πωλήσεων, μιας και η τετρακίνηση έκδοση συνδυάζεται με το υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ βενζίνης των 1.6 λίτρων και 177 ίππων και το αυτόματο 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT.

Σε ντίζελ υπάρχει η επιλογή των 1.6 λίτρων με 116 ίππων – στην πιο μικρή από πλευράς ισχύος έκδοση – και σε έκδοση με 136 ίππους με το ίδιο ντίζελ μοτέρ.

Ακόμα ένα πλεονέκτημα του μοντέλου είναι, ότι η βασική έκδοση Style κοστίζει από 16.590 ευρώ, και διαθέτει μεταξύ άλλων ( όπως οκτώ αερόσακους) το πακέτο τεχνολογίας Hyundai SmartSense.

Αυτό περιλαμβάνει συστήματα διατήρησης πορείας και αλλαγής λωρίδας, start-stop, υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα και προειδοποίηση επικείμενης πρόσκρουσης, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, cruise control, ηχοσύστημα με οθόνη TFT 4,0 ιντσών, ακόμα μία οθόνη 3,5 ιντσών στον πίνακα οργάνων για την παρακολούθηση των υπολοίπων λειτουργιών κ.α.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments