Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / Βόμβα στο σπίτι του Ντογιάκου: Που στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ – Στο τραπέζι οι «Πυρήνες της Φωτιάς»
Βόμβα στο σπίτι του Ντογιάκου: Που στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ – Στο τραπέζι οι «Πυρήνες της Φωτιάς» | Pagenews.gr
Pagenews Team

Βόμβα στο σπίτι του Ντογιάκου: Πριν από 2 ημέρες, στις 13 Νοεμβρίου, άγνωστοι τηλεφωνούσαν στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ενημερώνοντας ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Σήμερα, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, οι ειδικοί φέρεται να είναι πολύ κοντά τόσο σε αποτυπώματα όσο και σε γενετικό υλικό,  τουλάχιστον του κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ,  υπάρχουν σημεία στην κατασκευή ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, που δεν είναι δυνατόν ο κατασκευαστής να φοράει γάντια, έστω και εάν πρόκειται για χειρουργικά.

Έτσι, οι Αρχές θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι πολύ σύντομα, πιθανώς και αύριο να έχουν στα χέρια τους στοιχεία που είναι δυνατόν να τους οδηγήσουν άμεσα στην ταυτότητα του βομβιστή, σε περίπτωση που ο δράστης είναι σεσημασμένος.

Από την άλλη, εάν τα στοιχεία δεν ταυτοποιούν τον δράστη θα ξεκινήσει μια σειρά ερευνών προκειμένου να οδηγηθούν στον βομβιστή. Στο πίσω μέρος του μυαλού οι «Πυρήνες»

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, εάν και τα αποτελέσματα με τα αποτυπώματα και το γενετικό υλικό δεν έχουν βγει, υπάρχει το ενδεχόμενο ο εκρηκτικός μηχανισμός να είναι δημιούργημα των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, μαζί με τους πυροτεχνουργούς που απενεργοποίησαν την βόμβα, εξετάζοντας την συνδεσμολογία της διαπίστωσαν πως πρόκειται για όμοια συνδεσμολογία με αυτή που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση.

Να σημειωθεί, ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης, πιθανώς λόγω της αποτυχίας του πύρινου εγχειρήματος.

Ετικέτες: 
2018