Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / Πολυτεχνείο επεισόδια: Τι σχεδιάζουν φέτος για την επέτειο του Πολυτεχνείου οι αντιεξουσιαστές
Πολυτεχνείο επεισόδια: Τι σχεδιάζουν φέτος για την επέτειο του Πολυτεχνείου οι αντιεξουσιαστές | Pagenews.gr
Pagenews Team

Πολυτεχνείο επεισόδια: Κάθε χρόνο, η επέτειος του Πολυτεχνείου συνοδεύεται από επεισόδια και φέτος το κέντρο της Αθήνας αναμένεται να κατακλυστεί από 5.000 αστυνομικούς μετατρέποντας την πρωτεύουσα σε φρούριο.

Βασική επιδίωξη της Ελληνικής Αστυνομίας είναι να προλάβει και να αποτρέψει τυχόν επεισόδια και βανδαλισμούς στην πόλη. Έτσι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αρχές εξετάζουν διαφορετικά τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείο με αξιωματικούς στις συσκέψεις της ΕΛ.ΑΣ. να έχουν εκφράσει φόβους για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων, κτιρίων αστυνομικού ενδιαφέροντος και μεμονωμένων αστυνομικών δυνάμεων.

Στο μυαλό των αντιεξουσιαστών

Η Ελληνική Αστυνομία, προσπαθεί να μπει στο μυαλό των αντιεξουσιαστών προκειμένου να προβλέψει τα βήματά τους. Έτσι, σύμφωνα με εκτιμήσεις  για τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου η καταδρομικές επιθέσεις των αντιεξουσιαστών θα περιλαμβάνουν:

  • καταλήψεις σε αίθουσες του Πολυτεχνείου
  • συγκέντρωση πολεμοφοδίων,
  • καμία συμμετοχή στην πορεία

  • εκδηλώσεις επιθέσεων μέσα από το πανεπιστημιακό ίδρυμα
  • δημιουργία ορμητηρίων κουκουλοφόρων μέσα σε καταλήψεις

Καταληκτικά να θυμίσουμε, ότι ενδεικτικό ήταν την Τετάρτη (14/11) 50 άτομα  κατέλαβαν αίθουσα του πανεπιστημιακού ιδρύματος, προφανώς για να μετατρέψουν το χώρο σε ορμητήριό τους.

Ετικέτες: 
2018