Ελλάδα

Πορείες Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση εκπαιδευτών οδηγών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Πορείες Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση εκπαιδευτών οδηγών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Πορείες Θεσσαλονίκη: Οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών έφτασαν στην Περιφέρεια νωρίς το πρωί μετά από μηχανοκίνητη πορεία με τα επαγγελματικά τους οχήματα τα οποία έφεραν την ένδειξη "ΠΩΛΕΙΤΑΙ".

Πορείες Θεσσαλονίκη: Με παραταγμένα τα επαγγελματικά τους αυτοκίνητα έξω από το κτίριο της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα παραμείνουν “όσο χρειαστεί”, όπως υποστηρίζουν, τα μέλη της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ελλάδος (ΟΕΥΟΕ) οι οποίοι πραγματοποιούν από το πρωί διαμαρτυρία με αίτημα την άμεση επανέναρξη των εξετάσεων για την απόκτηση αδειών οδήγησης.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτών είχαν νωρίτερα συνάντηση με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κωνσταντίνο Πάλλα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Χριστοδούλου, “η συζήτησε έγινε σε καλό κλίμα, συμφωνήσαμε οι δύο πλευρές πως είναι ζήτημα της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου να πληρωθούν οι εξεταστές που παραμένουν απλήρωτοι και απέχουν εδώ και ενάμισυ μήνα”.

Ο κ. Χριστοδούλου, επισήμανε, ότι βασικό αίτημα προς την Περιφέρεια ήταν η επανέναρξη, έστω και για έναν μήνα, των εξετάσων υποψηφίων οδηγών. “Ζητήσαμε από την Περιφέρεια να βρει έναν τρόπο να γίνουν εξετάσεις έστω για ένα διάστημα, να κάνει σχετικές επαφές με τους συλλόγους των εξεταστών και περιμένουμε τα αποτελέσματα, σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΕΥΟΕ, διεκρινίζοντας ότι “παρά τη διαβεβαίωση της Περιφέρειας ότι είναι στο πλευρό μας εμείς σκοπεύουμε να μείνουμε εδώ, με βάρδιες μέχρι να βρεθεί μία λύση, γιατί το νέο νομοσχέδιο που προβλέπει την αποπληρωμή των υπερωριών μπορεί να αργήσει”.

Μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των σχολών οδηγών, ο κ. Πάλλας, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, τόνισε, μεταξύ άλλων: “Έχουμε κάνει όλες τις θεσμικές παρεμβάσεις που απαιτούνται, έχουμε στείλει και ως Ένωση Περιφερειών Ελλάδας επιστολή στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για να διευθετήσει το πρόβλημα”.

Η ΠΚΜ, μεταξύ άλλων, “για την ομαλοποίηση του προβλήματος αιτείται την ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης από την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ώστε να συνεχίζεται και εκτός ωραρίου το έργο της εξέτασης οδήγησης, την πρόβλεψη για χορήγηση της σχετικής αποζημίωσης και την αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους εξεταστές, προκειμένου οι τελευταίοι να ασκήσουν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους, οι άδειες οδήγησης να δίνονται στην ώρα τους και οι σχολές οδηγών να μπορούν να ασκήσουν τη δραστηριότητά τους, χωρίς γραφειοκρατικά ζητήματα”, καταλήγει η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών έφτασαν στην Περιφέρεια νωρίς το πρωί μετά από μηχανοκίνητη πορεία με τα επαγγελματικά τους οχήματα τα οποία έφεραν την ένδειξη “ΠΩΛΕΙΤΑΙ”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments