Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Γιούνκερ παπούτσια: Πως εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου (vid)
Γιούνκερ παπούτσια: Πως εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου (vid) | Pagenews.gr
Pagenews Team

Γιούνκερ παπούτσια: Πριν λίγο καιρό ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παραπατούσε σε δημόσια εμφάνισή του, με την Κομισιόν να διαψεύδει τα σενάρια ότι ήταν μεθυσμένος και να ισχυρίζεται ότι είχε πρόβλημα ισχιαλγίας.

Ωστόσο, αυτή τη φορά έπεσε σε στιλιστικό ατόπημα.

Τι έγινε

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου των Γιούνκερ – Τουσκ και του προέδρου της Νοτίου Αφρικής, Σιρίλ Ραμαφόσε, ο  πρόεδρος της Κομισιόν αποχώρησε από τη σκηνή για να επιστρέψει λίγα λεπτά αργότερα.

Η επίσημη δικαιολογία των εκπροσώπων του, ήταν πως εξαιτίας μιας ίωσης που τον ταλαιπωρεί ήθελε να βήξει και δεν ήθελε να το κάνει μπροστά στις κάμερες. Πολλά ευρωπαϊκά ΜΜΕ πάντως απέδωσαν την προσωρινή του αποχώρηση, στο γεγονός πώς μετά από μια ερώτηση δημοσιογράφου, ο ίδιος ξεκίνησε να απαντά στην μητρική του γλώσσα τα γαλλικά. Μια εκπρόσωπος του Τύπου, του ζήτησε να συνεχίσει την απάντησή του στα αγγλικά.

Ο  Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ φάνηκε να δυσανασχετεί και να ανταπαντά ότι σιγά – σιγά τα γαλλικά γίνονται η επίσημη γλώσσα της Ένωσης.

Η τρίτη εκδοχή και μάλλον η σωστή, είναι πως η συνεργάτιδά του, η οποία φαίνεται να του μιλά και έπειτα ο πρόεδρος της Κομισιόν να αποχωρεί από τη σκηνή για να εμφανιστεί λίγη ώρα αργότερα, φόρεσε δυο διαφορετικά παπούτσια, ένα μαύρο και ένα καφέ και αναγκάστηκε να φύγει για λίγο ώστε να βάλει τα σωστά.

Ετικέτες: 
2018