Οικονομία

Προϋπολογισμός Ιταλίας: Η Κομισιόν απέρριψε ξανά το προσχέδιο

Προϋπολογισμός Ιταλίας: Η Κομισιόν απέρριψε ξανά το προσχέδιο
Προϋπολογισμός Ιταλίας: Η Κομισιόν ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ξεκινήσει πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον της Ιταλίας για υπέρβαση του στόχου για το χρέος.

Προϋπολογισμός Ιταλίας: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε το ελαφρώς διορθωμένο προσχέδιο προϋπολογισμού που είχε υποβάλει τις περασμένες ημέρες η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων (ANSA), η Κομισιόν ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ξεκινήσει πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον της Ιταλίας για υπέρβαση του στόχου για το χρέος.

Η Κομισιόν ανέφερε πως το προϋπολογισμός δεν συμμορφώνεται προς τους κανόνες της Ευρωζώνης, και ότι θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα από την ΕΕ προς την κατεύθυνση της ιταλικής κυβέρνησης για να μειωθεί το έλλειμμα.

«Το κριτήριο του χρέους…θα έπρεπε να θεωρηθεί πως δεν ικανοποιείται…οπότε δικαιολογείται Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος« είπε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρος της Κομισιόν για το ευρώ.

«Οι χώρες της Ευρωζώνης είναι στην ίδια ομάδα και θα έπρεπε να παίζουν με τους ίδιους κανόνες».

«Με αυτό που η ιταλική κυβέρνηση έχει βάλει το τραπέζι, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει κίνδυνος η χώρα να βυθισθεί στην αστάθεια…

Η εκκίνηση μίας ” διαδικασίας υπερβάλλοντος ελλείμματος” με βάση το χρέος είναι δικαιολογημένη», ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις.

Η Κομισιόν είχε ήδη εκφράσει την ανησυχία της για τα σχέδια της Ρώμης για τις δαπάνες και τον δανεισμό της, όπως αυτά αναπτύσσονται στο προσχέδιο προϋπολογισμού του 2019, θεωρώντας πως θα προκαλέσουν νέα κρίση χρέους στην ευρωζώνη, η οποία θα επηρεάσει και άλλες χώρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments