Ελλάδα

Ριχάρδος: Αυτός είναι ο γνωστός ενεχυροδανειστής που συνελήφθη για λαθρεμπόριο χρυσού

Ριχάρδος: Αυτός είναι ο γνωστός ενεχυροδανειστής που συνελήφθη για λαθρεμπόριο χρυσού
Ριχάρδος: Στην περίοδο της κρίσης άνοιξε περισσότερα από 30 καταστήματα στην Ελλάδα.

Ριχάρδος: Η ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της για την εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού και τη σύλληψη κακοποιών που εισέβαλαν σε σπίτια  καθώς και συνεργούς κλεπταποδόχους.

Η επιχείρηση είχε αρχίσει στις 6:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε τρεις ώρες αργότερα.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 59 άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν κι ένας από τους πιο γνωστούς ενεχυροδανειστές, που στην περίοδο της κρίσης άνοιξε περισσότερα από 30 καταστήματα στην Ελλάδα.

Μάλιστα, όπως ενημέρωνε στα διαφημιστικά ποστ «αγόραζε τα κοσμήματα σαν κόσμημα και όχι σαν χρυσό».

Ο λόγος για τον περίφημο Ριχάρδο ή πιο σωστά Δημήτρη – Ριχάρδο Μυλωνά, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη στο σπίτι του στη Σαρωνίδα.

Ο γνωστός ενεχυροδανειστής είχε συλληφθεί και στο παρελθόν έπειτα από επιτόπιο φορολογικό έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Την υπόθεση ερευνούσε εδώ και τέσσερις μήνες το αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου και μόλις συγκέντρωσαν τα στοιχεία που έπρεπε και έδωσε το «πράσινο φως» και η δικαστική αρχή, μπήκαν στην τελική φάση για τις συλλήψεις.

Το αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου χρειάστηκε μάλιστα να ενισχυθεί με περισσότερους αστυνομικούς για να γίνει η επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 150 αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ ακόμα και διμοιρίες.

Ταυτόχρονες επιχειρήσεις έγιναν σε Βόλο και Θεσσαλονίκη ενώ, συνολικά πραγματοποιήθηκαν 15 κατ’ οίκον έρευνες.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο γνωστός ενεχυροδανειστής φαίνεται να είχε τον ρολό του κλεπταποδόχου ενώ υπάρχουν και αλλά ενεχυροδανειστήρια που ελέγχονται, καθώς προκύπτει να έχουν σχέση με την υπόθεση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments