Τεχνολογία

Microsoft: Το χρονικό της γέννησης ενός “γίγαντα” (vids)

Microsoft: Το χρονικό της γέννησης ενός “γίγαντα” (vids)
Σαν σήμερα στις 29 Νοεμβρίου 1975 γεννήθηκε ένας "γίγαντας" που ακούει στο όνομα Microsoft.

Το ημερολόγιο έγραφε 29 Νοεμβρίου 1975. Τότε δύο νεαροί φερέλπιδες επιχειρηματίες, ο Μπιλ Γκέιτς και ο Πολ Άλεν, ονομάζουν τη νεοσύστατη εταιρία τους «Microsoft».

Τότε δεν ήξεραν τι θα ακολουθούσε, ήλπιζαν όμως η εταιρεία τους να εξελιχθεί…

Μια επιχείρηση, που έμελλε τα επόμενα χρόνια να εξελιχθεί σε μια γιγάντια εταιρία, σχεδόν μονοπωλιακού χαρακτήρα, στο χώρο της πληροφορικής.

Microsoft: Η αρχή και η κατακόρυφη ανοδική πορεία

Σύμφωνα με το sansimera.gr, η περιπέτεια του Μπιλ Γκέιτς με τους υπολογιστές ξεκίνησε στα 13 του χρόνια, στο διακεκριμένο Γυμνάσιο του Λέικσαϊντ, στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Στο ίδιο σχολείο φοιτούσε και ο κατά δύο χρόνια μεγαλύτερός του Πολ Άλεν, που μοιραζόταν το ίδιο πάθος για τις νέες τεχνολογίες.

Η φιλία τους συνεχίστηκε και στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, λίγα χρόνια αργότερα.

Φοιτητές όντες, οι δυο τους συνεταιρίστηκαν προκειμένου να δημιουργήσουν την πρώτη γλώσσα προγραμματισμού για τους προσωπικούς υπολογιστές, με βάση τη γλώσσα BASIC.

Η δουλειά τους έγινε γρήγορα γνωστή και προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλων εταιριών της εποχής.

Η εταιρία υπολογιστών MITS εξεδήλωσε την επιθυμία να συνεργαστεί μαζί τους και οι δύο φίλοι δημιούργησαν τη Microsoft προκειμένου να την προμηθεύουν με μικροϋπολογιστικό λογισμικό – microcomputer software στ’ αγγλικά. Από τα πρώτα συνθετικά των δύο αυτών λέξεων προήλθε και η ονομασία της νέας εταιρίας.

Ο φόρτος εργασίας δεν επέτρεψε στον Μπιλ Γκέιτς να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Χάρβαρντ, παρά μόνο πολλά χρόνια αργότερα, όταν ήταν ήδη φτασμένος επιχειρηματίας και ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο.

Ιστορική στιγμή για τη Microsoft: Ξεπέρασε στιγμιαία την Apple ως η πολυτιμότερη εταιρία στον κόσμο

Στις 26 Νοεμβρίου η Microsoft ξεπέρασε την Apple σε αξία, φορώντας έστω και για λίγο το στέμμα της πολυτιμότερης εταιρίας στον κόσμο.

Η αξία της έφτασε τα $812.93 δισεκατομμύρια τη στιγμή που της Apple κατρακυλούσε στα $812.60 δις.

Πέθανε ο Πολ Άλεν, συνιδρυτής της Microsoft

Ο δισεκατομμυριούχος Πολ Άλεν πέθανε στις 15 Οκτωβρίου 2018 σε ηλικία 65 ετών εξαιτίας επιπλοκών του καρκίνου από τον οποίο έπασχε, γνωστοποίησε εξ ονόματος της οικογένειάς του η εταιρεία του, η Vulcan.

«Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του ιδρυτή μας Πολ Άλεν, συνιδρυτή της Microsoft», ανέφερε η Vulcan, την οποία δημιούργησε και της οποίας βασικός μέτοχος ήταν ο δισεκατομμυριούχος.

Ο Άλεν «πέθανε τη Δευτέρα το απόγευμα» εξαιτίας των «επιπλοκών του λεμφώματος μη-Χότζκιν» από το οποίο έπασχε, στο Σιάτλ, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Πολ Άλεν είχε γνωστοποιήσει στις αρχές Οκτωβρίου ότι παρουσίασε υποτροπή στην ασθένεια, για την οποία είχε υποβληθεί σε θεραπεία μια πρώτη φορά το 2009, διαβεβαιώνοντας πως οι γιατροί του ήταν «αισιόδοξοι».

«Ο αδελφός μου ήταν αξιοπρόσεκτος άνθρωπος, από όλες τις απόψεις», ανέφερε η αδελφή του Τζόντι στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η Vulcan.

Ο Άλεν αποχώρησε από τη Microsoft το 1983, πριν ιδρύσει και γίνει πρόεδρος της επενδυτικής εταιρείας, η έδρα της οποίας βρίσκεται στο Σιάτλ και διαχειρίζεται πόρους στους τομείς του πολιτισμού, των ακινήτων, των ΜΜΕ και του αθλητισμού.

Η περιουσία του ανερχόταν το βράδυ σε 20,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Ο Πολ Άλεν ήταν μεταξύ άλλων ιδιοκτήτης της ομάδας του αμερικάνικου ποδοσφαίρου Seattle Seahawks.

Ήταν επίσης γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο, ειδικά στον τομέα της υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments