Ελλάδα

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος πορεία: Πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ στη οδό Κοραή (pics)

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος πορεία: Πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ στη οδό Κοραή (pics)
Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος πορεία: Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος πορεία: Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στην πορεία για την επέτειο των 10 χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή.

Μία ομάδα 10 έως 20 ατόμων έκανε την εμφάνισή της στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Κοραή, και με βαριοπούλες έσπασε πεζοδρόμια.

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της πορείας για την επέτειο των 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, προκλήθηκαν τα πρώτα επεισόδια.

Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες κατά των ΜΑΤ.

Μόλις εμφανίστηκαν στο σημείο, έβρισαν τους αστυνομικούς που επιτηρούσαν την περιοχή και στη συνέχεια με βαριοπούλες και σφυριά έσπασαν πλάκες από τα πεζοδρόμια.

Η αστυνομία βρίσκεται στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ήδη στο κέντρο της Αθήνας είναι εμφανής η παρουσία αστυνομικής δύναμης, ενώ από τις 12:00 υπό τον φόβο επεισοδίων είναι κλειστός και ο σταθμός μετρό του Συντάγματος.

Ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε και στη συνέχεια προσήχθη από τις αρχές.

Κλειστοί είναι αυτή την ώρα η οδός Πανεπιστημίου και οι γύρω δρόμοι, ενώ κλειστοί είναι και οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και στο Πανεπιστήμιο.

Η ένταση ξεκίνησε στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος, όταν ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίοι «απάντησαν» με χρήση χημικών.

Παράλληλα άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές σε κτήρια και στάσεις λεωφορείων.

Ολοκληρώθηκε το μαθητικό συλλαλητήριο

Στη Βουλή κατέληξε το μαθητικό-φοιτητικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξη.

Στις 18:00 στα Προπύλαια το κάλεσμα οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στις 21:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός.

Ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε και στη συνέχεια προσήχθη από τις αρχές.

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος πορεία: Συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη

Τις αντίστοιχες ώρες με της Αθήνας, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης και το απόγευμα στις 18:00 σε πλήθος πόλεων της Ελλάδας, όπως στην Πάτρα, στη Λάρισα, στην Κομοτηνή, στα Χανιά, στα Ιωάννινα και στη Μυτιλήνη.

Το μαθητικό – φοιτητικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε με σύνθημα «ακόμα δεν είπαμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη».

Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφίες από το μαθητικό συλλαλητήριο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments