Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / «Τον βιασμό δεν τον προκαλούν τα ρούχα ή το αλκοόλ. Τον βιασμό τον προκαλεί ο βιαστής»
«Τον βιασμό δεν τον προκαλούν τα ρούχα ή το αλκοόλ. Τον βιασμό τον προκαλεί ο βιαστής» | Pagenews.gr
Pagenews Team

H Jen Simon που βλέπετε στη φωτογραφία είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος και μαμά. Περισσότερο γνωστή στην Αμερική, όπου ζει και εργάζεται, έγινε, όταν αποκάλυψε δημόσια το μεγάλο της μυστικό: Παρόλο που ήταν μαμά, είχε εθιστεί στα συνταγογραφούμενα χάπια –και όπως κατάλαβε από τα χιλιάδες μηνύματα που έλαβε από άλλες μαμάδες, δεν ήταν η μόνη. Η απεξάρτησή της από αυτόν τον εθισμό ήταν και το έναυσμα για να ξεκινήσει να γράφει.

Πριν από έναν περίπου μήνα, η ίδια δημοσίευσε το παρακάτω κείμενο, περιγράφοντας μια προσωπική της αληθινή ιστορία, με ένα περιστατικό που της συνέβη όταν ήταν πρωτοετής φοιτήτρια.

Στη Ρόδο ένα κορίτσι δολοφονήθηκε, με τις ενδείξεις να δείχνουν πως πρώτα είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης πριν τη δολοφονία. Κι όμως, υπάρχουν κάποια αισχρά μηνύματα στο διαδίκτυο που λένε ότι το κορίτσι προκάλεσε!

Το κείμενο της Jen Simon τα λέει όλα. Και αξίζει να το διαβάσετε:

«Όταν ήμουν πρωτοετής στο Πανεπιστήμιο, ένα βράδυ μέθυσα πάρα πάρα πολύ. Τόσο πολύ που όταν μαζί με τη φίλη μου πήγαμε να συστηθούμε σε κάτι αγόρια, μας ρώτησαν ποια από τις δύο είναι η Jen και εγώ δεν ήξερα τι να απαντήσω. Ένα από αυτά τα αγόρια με τράβηξε κάποια στιγμή σε ένα άδειο δωμάτιο και με φίλησε. Ύστερα από ένα λεπτό άρχισα να πανικοβάλλομαι και του είπα ότι θέλω να φύγω. Οπότε έκανε πίσω και με άφησε. Πώς τα θυμάμαι όλα αυτά, ενώ ήμουν τόσο μεθυσμένη; Γιατί τη στιγμή που βγήκα από το δωμάτιο, συνειδητοποίησα πόσο ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ τυχερή ήμουν.

Ήμουν μεθυσμένη. Ήμουν σε μια επικίνδυνη κατάσταση. Αλλά δεν με βίασε κανείς εκείνο το βράδυ, γιατί το αγόρι αυτό δεν ήταν βιαστής.

Μετά το Πανεπιστήμιο μετακόμισα στη Ν. Υόρκη. Ένα βράδυ, αφού είχα βγει, είχε πιει και είχα καπνίσει μαριχουάνα με κάτι φίλους, αποφάσισα να πάρω το μετρό για επιστρέψω στο σπίτι. Μπήκα στη γραμμή μου και σε λίγες στάσεις θα έφτανα στο διαμέρισμά μου στο Brooklyn.

Ωστόσο, λιποθύμησα. Με ξύπνησε ένας ελεγκτής όταν πια το τρένο είχε φτάσει στον τελευταίο σταθμό. Περιέργως, κανείς δεν με είχε πειράξει.

Παρόλο που ήμουν λιπόθυμη και ντυμένη σχετικά προκλητικά, δεν βιάστηκα, γιατί δεν υπήρχαν βιαστές στο μετρό.

Δεν προκαλούν βιασμό οι επικίνδυνες καταστάσεις. Δεν προκαλούν βιασμό τα προκλητικά ρούχα. Δεν προκαλούν βιασμό τα ναρκωτικά. Το μόνο πράγμα που προκαλεί βιασμό, είναι οι βιαστές».

Ετικέτες: 
2018