Ελλάδα

Ριχάρδος: Την αποφυλάκιση του ενεχυροδανειστή ζητά η εισαγγελέας

Ριχάρδος: Την αποφυλάκιση του ενεχυροδανειστή ζητά η εισαγγελέας
Ριχάρδος: Η εισαγγελέας προτείνει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης των οκτώ κατηγορουμένων που προφυλακίστηκαν ως εμπλεκόμενοι στο αποκαλούμενο «κύκλωμα του χρυσού».

Ριχάρδος: Η εισαγγελέας τάσσεται υπέρ της διακοπής της προσωρινής κράτησης των οκτώ κατηγορουμένων για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός υιοθετεί την διάταξη της ανακρίτριας, με την οποία άναψε το πράσινο φως για την αποφυλάκιση των 8, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς, κρίνοντας ότι από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και λόγω του ερειδόμενου νομικού ζητήματος, δεν συντρέχει λόγος διατήρησης της προσωρινής τους κρατήσεως.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελική αρχή εμμένει στην νομική άποψη ότι το αδίκημα της λαθρεμπορίας στοιχειοθετείται, ωστόσο λόγω της νομικής διάστασης που έχει προκληθεί, κρίνει οι 8 πρέπει να αποφυλακιστούν, με περιοριστικούς όρους, έως ότου λυθεί το βασικό αυτό ζήτημα.

Σημειώνεται, ότι το θέμα της στοιχειοθέτησης της κατηγορίας ετέθη αρχικά από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, με αποτέλεσμα η ανακρίτρια να αναζητήσει λύση κατά την διάρκεια των απολογιών των κατηγορουμένων από την ΑΑΔΕ, ενώ ήδη ορισμένοι από αυτούς είχαν προσωρινά κρατηθεί και άλλοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments