Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / Ριχάρδος: Την αποφυλάκιση του ενεχυροδανειστή ζητά η εισαγγελέας
Ριχάρδος: Την αποφυλάκιση του ενεχυροδανειστή ζητά η εισαγγελέας | Pagenews.gr
Pagenews Team

Ριχάρδος: Η εισαγγελέας τάσσεται υπέρ της διακοπής της προσωρινής κράτησης των οκτώ κατηγορουμένων για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός υιοθετεί την διάταξη της ανακρίτριας, με την οποία άναψε το πράσινο φως για την αποφυλάκιση των 8, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς, κρίνοντας ότι από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και λόγω του ερειδόμενου νομικού ζητήματος, δεν συντρέχει λόγος διατήρησης της προσωρινής τους κρατήσεως.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελική αρχή εμμένει στην νομική άποψη ότι το αδίκημα της λαθρεμπορίας στοιχειοθετείται, ωστόσο λόγω της νομικής διάστασης που έχει προκληθεί, κρίνει οι 8 πρέπει να αποφυλακιστούν, με περιοριστικούς όρους, έως ότου λυθεί το βασικό αυτό ζήτημα. Σημειώνεται, ότι το θέμα της στοιχειοθέτησης της κατηγορίας ετέθη αρχικά από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, με αποτέλεσμα η ανακρίτρια να αναζητήσει λύση κατά την διάρκεια των απολογιών των κατηγορουμένων από την ΑΑΔΕ, ενώ ήδη ορισμένοι από αυτούς είχαν προσωρινά κρατηθεί και άλλοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι.

Ετικέτες: 
2018