Αθλητισμός

UEFA: “Όχι” στην ΑΕΚ για παράσταση στην εκδίκαση των επεισοδίων με τον Άγιαξ (vids)

UEFA: “Όχι” στην ΑΕΚ για παράσταση στην εκδίκαση των επεισοδίων με τον Άγιαξ (vids)
Δεν έγινε αποδεκτό από την UEFA το αίτημά της AEK να παραστεί στην εκδίκαση της πειθαρχικής επιτροπής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας,

Η μη παράσταση της ΑΕΚ στην UEFA δεν αποτελεί αρνητικό στοιχείο, αφού στο νομικό επιτελείο της ομάδας το θεωρούσαν πιθανό κάτι το οποίο έγινε πράξη.

Όσον αφορά το όχι της Ένωσης να παραστεί στην εκδίκαση της πειθαρχικής επιτροπής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, για τα επεισόδια στο παιχνίδι με τον Άγιαξ δεν πρέπει να δημιουργεί εντυπώσεις, καθώς δεν θεωρείται απαραίτητα εις βάρος του Δικεφάλου.

Άλλωστε, οι άνθρωποι της Ένωσης εκτός από το αναλυτικό υπόμνημα που κατέθεσαν ανέφεραν ότι θα βρίσκονται στη διάθεση της πειθαρχικής για να παραστούν εφόσον το κρίνουν απαραίτητο.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν θεωρείται κατ΄ανάγκη αρνητικό για την ίδια την ομάδα.

Δεν είναι απίθανο από την εξέλιξη της υπόθεσης και της πειθαρχικής διαδικασίας αλλά και από τη διερεύνηση να ζητηθεί στην ΑΕΚ να καταθέσει.

Τι έγινε

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη σύνταξη του απολογητικού υπομνήματος, πραγματοποιήθηκε η αποστολή του στην αρμόδια επιτροπή της διοργανώτριας αρχής των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων, με ένα αίτημα: να δοθεί στην ΑΕΚ το δικαίωμα να παραστεί στην εκδίκαση της υπόθεσης και να παρουσιάσει – αναπτύξει τις απολογητικές θέσεις της.

Η ΑΕΚ βασίστηκε στη δυνατότητα που παρέχουν η πειθαρχική διαδικασία και ο κώδικας της UEFA, το να επιχειρηθεί δηλαδή μέσω παράστασης, να αποδειχθεί ότι η κύρια ευθύνη πρέπει να αποδοθεί σε άλλα θεσμικά όργανα τα οποία είχαν άμεση σχέση με την ασφάλεια του ματς, όπως επί παραδείγματι η Αστυνομία.

Στην ΑΕΚ πίστευαν πως θα μπορούσαν να αποδείξουν ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υπήρξαν επεισόδια τα οποία δεν σχετίζονταν με το ίδιο το παιχνίδι, αλλά ήταν αποτέλεσμα βίαιων παραπολιτικών εκφράσεων, δηλαδή συνέπειες αυτών σε γηπεδικό χώρο.

Ωστόσο η αρμόδια επιτροπή αρνήθηκε στην πλευρά της Ένωσης να παραστεί στην αυριανή εκδίκαση που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει το άμεσο μέλλον της ομάδας στις διοργανώσεις της UEFA.

Ο κίνδυνος βαριάς τιμωρίας (ακόμα και ευρωπαϊκού αποκλεισμού), κυρίως λόγω της εκτόξευσης βόμβας μολότοφ προς την εξέδρα οπαδών του Αγιαξ, μέσα από το ταρτάν του αγωνιστικού χώρου, είναι μεγάλος. Και αυτή η άρνηση είναι δεδομένο ότι θορύβησε και άγχωσε ακόμα περισσότερο το νομικό επιτελείο της Ένωσης.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα συνεδριάσει για την υπόθεση την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου και είναι πολύ πιθανό να ανακοινώσει άμεσα την τιμωρία της ΑΕΚ.

Τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ, στο παιχνίδι ΑΕΚ – ΑΓΙΑΞ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments