Πολιτική

Καμμένος για Συμφωνία των Πρεσπών: Θα παραιτηθώ αν η συμφωνία έρθει στη Βουλή

Καμμένος για Συμφωνία των Πρεσπών: Θα παραιτηθώ αν η συμφωνία έρθει στη Βουλή
Σε νέα δήλωση προχώρησε ο Πάνος Καμμένος μετά τα όσα ανέφερε κατά την επίσκεψή του στην 1η Στρατιά στη Λάρισα σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Σε νέα δήλωσή προχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, μετά τα όσα ανέφερε κατά την επίσκεψή του στην 1η Στρατιά στη Λάρισα σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Να θυμίσουμε ότι κατά την διάρκεια της παρουσίας του εκεί, προχώρησε σε μια δήλωση – βόμβα σχετικά με τον μέλλον του ως υπουργός Εθνικής Αμύνης.

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Καμμένος υπογράμμισε πως:

«Εάν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τη βουλή της ΠΓΔΜ εγώ θα παραιτηθώ από υπουργός Εθνικής Άμυνας».

Η νέα δήλωση Καμμένου

«Για εμένα, όπως γνωρίζετε, η πάγια θέση μου είναι ότι δεν μπορώ να δεχτώ καμία συμφωνία η οποία περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» και κάλεσα και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει την θέση του. Επισκέφθηκα τα φυλάκια, γιατί όπως δημόσια έχω πει – και το είπα και στους στρατιωτικούς, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους συνοριοφύλακες που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια – μπορεί να είναι η τελευταία μου επίσκεψη». Είναι δεδομένο ότι αν – ω μη γένοιτο – αυτή η συμφωνία φτάσει στη Βουλή, εγώ δεν θα συνεχίσω να είμαι Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ούτε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού».

Στο ίδια πνεύμα συνεργάτες του υπουργού Εθνικής Άμυνας τόνιζαν ότι ο κ. Καμμένος επανέλαβε την πάγια θέση του ότι θα παραιτηθεί αν έρθει η συμφωνία στην ελληνική Βουλή.

Η δήλωση από τη Λάρισα

Στην πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και να αποσυρθεί από την κυβέρνηση αν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τη μεριά της πΓΔΜ αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας σε στελέχη της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα.

«Δήλωσα στα φυλάκια και στο προσωπικό που συνάντησα ότι αν συνεχίσει και ψηφιστεί η συνθήκη των Πρεσπών από την μεριά της ΠΓΔΜ εγώ θα παραιτηθώ από το υπ. ΕΘνικής Άμυνας αναλαμβάνοντας και το βάρος αυτής της ευθύνης, θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος. Παράλληλα επέμεινε ότι η Συνθήκη των Πρεσπών είναι «νεκρή» μετά τις δηλώσεις Ζάεφ για «μακεδονική εθνότητα και γλώσσα».

Αναλυτικά όσα είπε ο Πάνος Καμμένος:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments