Υγεία

Η άσκηση ακρογωνιαίος λίθος για το μέλλον της υγείας

Η άσκηση ακρογωνιαίος λίθος για το μέλλον της υγείας
Η άσκηση βοηθάει σημαντικά. Τα σημεία που πρέπει να προσέξετε.

‘Ενας ακρογωνιαίος λίθος για τη μελλοντική κατάσταση της υγείας μας και την υγιή γήρανση του οργανισμού χωρίς ασθένειες είναι η άσκηση και η καθημερινή κίνηση.

Αυτό επισημαίνει η κ.Αρσενοπούλου στο ΑΠΕ ΜΠΕ τονίζοντας ότι οι οδηγίες των επιστημονικών κοινοτήτων, δίνουν τον ελάχιστο χρόνο άσκησης που απαιτείται για να μειώσουμε τον κίνδυνο για ασθένειες και καρκίνο ο οποίος δεν μπορεί να είναι μικρότερος από 20 λεπτά ήπιας άσκησης την ημέρα ή 20 λεπτά έντονης άσκησης τέσσερις φορές την εβδομάδα.

“Τα τέσσερα λοιπόν πράγματα, που αν τα φροντίσουμε, αυξάνουμε τις πιθανότητες να εξαλείψουμε ή να καθυστερήσουμε την ασθένεια κατά την γήρανση, είναι να κρατάμε σταθερό το σωματικό μας βάρος προς τα χαμηλά επίπεδα του φυσιολογικού ΔΜΣ, δηλαδή γύρω στο 20-22.

Επίσης, να επιλέξουμε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής και υγιεινό μαγείρεμα της τροφής μας, και να κινούμαστε ή να αθλούμαστε συγκεκριμένο χρόνο κάθε μέρα. Αν μάλιστα δεν πίνουμε αλκοόλ και δεν καπνίζουμε, δίνουμε στον εαυτό μας τα όλα τα εφόδια να γεράσει και να αισθάνεται νέος” καταλήγει η κ. Αρσενοπούλου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments