Ελλάδα

Έκρηξη στο Κολωνάκι: Ανησυχία για το “τυφλό” χτύπημα – Η κατάσταση υγείας των τραυματιών (pics&vid)

Έκρηξη στο Κολωνάκι: Ανησυχία για το “τυφλό” χτύπημα – Η κατάσταση υγείας των τραυματιών (pics&vid)
Έκρηξη σημειώθηκε στις 7 το πρωί στο Κολωνάκι, στην οδό Σκουφά 34, στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου.

Έκρηξη στο Κολωνάκι: Συναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας λόγω έκρηξης στο Κολωνάκι.

Η έκρηξη σημειώθηκε έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού, και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα.

Οι τραυματίες είναι ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος του ναού. Ο αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο, ενώ ο νεωκόρος φέρει ορισμένες εκδορές.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 7:10 το πρωί όταν ο νεωκόρος πήγε να ανοίξει τον Ιερό Ναό και εντόπισε ένα ύποπτο κουτί στο πεζοδρόμιο.

Tο σημείο της έκρηξης στο Κολωνάκι

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο άνδρες του Α.Τ. Εξαρχείων που βρισκόταν σε περιπολία. Ο ένας από τους αστυνομικούς πλησίασε τον μηχανισμό και μετέφερε τηλεφωνικά στο Κέντρο ότι αποτελείται από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια, μια μπαταρία και ένα ρολόι.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν έγινε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τον εκρηκτικό μηχανισμό, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στις Αρχές.

Έκρηξη στο Κολωνάκι: Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει το περιστατικό

Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την Μαρία Αναγνωστοπούλου. Ο ίδιος ανέφερε πως ενώ περίμενε να πάρει τον πρωινό του καφέ ξαφνικά ακούστηκε μία έκρηξη. Είδε μία λάμψη και έναν ένστολο αστυνομικό να έχει πέσει κάτω τραυματισμένος.

«Δεν ήταν γκαζάκια, ήταν κάτι άλλο. Εύχομαι σε κανέναν να μην βρεθεί μπροστά σε κάτι τέτοιο. Μετά την έκρηξη είδα ένα αστυνομικό τραυματία, ενώ στη συνέχεια έφτασαν γρήγορα και άλλοι αστυνομικοί, αλλά και ένα ασθενοφόρο».

Παράλληλα ανέφερε πως το ωστικό κύμα έριξε στο έδαφος παρκαρισμένα μηχανάκια, μετακινήθηκαν και οι κάδοι απορριμμάτων, ενώ μικρές υλικές ζημιές έχει υποστεί η είσοδος του ναού.

Έκρηξη στο Κολωνάκι: Η κατάσταση υγείας των τραυματιών

Από την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, όπως προαναφέρθηκε, τραυματίστηκαν δύο άτομα, ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος του Ιερού Ναού.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αστυνομικός νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Ο νεωκόρος του ναού τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για την παροχή πρώτων βοηθειών, από όπου λίγο αργότερα πήρε εξιτήριο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments