Υγεία

Ανάκληση προϊόντων: Συναγερμός από τον ΕΟΦ – Προειδοποιεί για προϊόντα που διακινούνται ως φυτικά σκευάσματα

Ανάκληση προϊόντων: Συναγερμός από τον ΕΟΦ – Προειδοποιεί για προϊόντα που διακινούνται ως φυτικά σκευάσματα
Ανάκληση προϊόντων τουρκικής προέλευσης από τον ΕΟΦ.

Ανάκληση προϊόντων: Συνεχόμενες είναι οι προειδοποιήσεις του ΕΟΦ για δυνητικά επικίνδυνα προϊόντα που διακινούνται ως φυτικά σκευάσματα ενάντια στη στυτική δυσλειτουργία.

Έτσι, αυτήν την φορά  ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί για τρία προϊόντα τουρκικής προέλευσης, τα οποί διακινούνται μέσω διαδικτύου.

Αναλυτικότερα, τα σκευάσματα έχουν τις ονομασίες:

  • «VIT – TIME BITKISEL MACUN FOR VICTORY»
  • «EPIMEDYUMLU BITKISEL KARISIMLI MACUN»
  • «SAHIMERDAN EPIMEDYUMLU BITKISEL KARISIMLI MACUN».

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΦ, ποσότητες αυτές των προϊόντων εντοπίστηκαν από τους ελεγκτές γερμανικών τελωνείων, αλλά δεν αποκλείεται να έχουν διατεθεί και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες γερμανικές αρχές, παρ’ ότι τα εν λόγω προϊόντα λανσάρονται ως φυτικά, περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.

Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα και πρέπει να χορηγείται από εγκεκριμένα σημεία και κατόπιν ιατρικής οδηγίας.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που τα προϊόντα περιέλθουν στην κατοχή τους, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Ο Οργανισμός υπενθυμίζει ότι η αγορά φαρμακευτικών προϊόντων από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play