Διεθνή

Δημήτρης Κουφοντίνας: Η νέα του άδεια μονοπωλεί στα τουρκικά ΜΜΕ (pics)

Δημήτρης Κουφοντίνας: Η νέα του άδεια μονοπωλεί στα τουρκικά ΜΜΕ (pics)
"Απόφαση-σκάνδαλο". Ο Δημήτρης Κουφοντίνας και η νέα του άδεια πρώτο θέμα στα Μέσα Ενημέρωσης της Τουρκίας.

Την έκτη άδειά του παίρνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Αναλυτικά, ο «Λουκάς» από την 17Ν έλαβε 6 μέρες άδεια (4 για να μείνει σπίτι του και 2 για τα οδοιπορικά του) με σκοπό να αλλάξει χρονιά μαζί με τους δικούς του ανθρώπους.

Ωστόσο, τα τουρκικά ΜΜΕ στο άκουσμα της είδησης από την πρώτη κιόλας στιγμή εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο τα μεγαλύτερα Μέσα της γειτονικής χώρας ασχολούνται με το ζήτημα με πρωτοσέλιδα και εκτενή άρθρα.

«6η φορά άδεια στον δολοφόνο των Τούρκων διπλωματών», γράφει στον τίτλο της η εφημερίδα Sabah.

«Σκανδαλώδης απόφαση στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του CNN Turk, που αναφέρει:

«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, της τρομοκρατικής οργάνωσης 17ης Νοέμβρη, ο οποίος σκότωσε μεγάλο αριθμό ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και Τούρκων διπλωματών παίρνει για άλλη μια φορά τετραήμερη άδεια από την φυλακή όπου κρατείται στην Ελλάδα».

Η ιστοσελίδα της Hurriyet γράφει ότι στην Ελλάδα το αρμόδιο συμβούλιο φυλακών για την έγκριση των αδειών σταθμίζει κατά πόσον ο κρατούμενος πληροί της προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για τη συμπλήρωση των πραγματικών χρόνων έκτισης της ποινής και τη συμπεριφορά του στη φυλακή και όχι τα εγκλήματα που διέπραξε.

Καταληκτικά, το ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα «Star», γράφει ότι η μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές του Βόλου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, αλλά και την Τουρκία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments