Αυτοδιοίκηση

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Αντιπλημμυρικά έργα σε χειμάρρους στον Ασπροπόταμο του νομού Τρικάλων

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Αντιπλημμυρικά έργα σε χειμάρρους στον Ασπροπόταμο του νομού Τρικάλων
Τα Αντιπλημμυρικά έργα είναι ένα έργο που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο προϋπολογισμός του είναι 880.000 ευρώ.

Τον δρόμο της υλοποίησης αναμένεται να πάρουν αντιπλημμυρικά έργα σε χειμάρρους της ευρύτερης περιοχής του Ασπροποτάμου στο νομό Τρικάλων, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση υλοποίησης για τα αντιπλημμυρικά έργα.

Υπέγραψε σύμβαση του έργου: «Αντιπλημμυρική θωράκιση χειμάρρων για την προστασία των υποδομών της περιοχής του Ασπροποτάμου» προϋπολογισμού 880.000 ευρώ.

Αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση βλαβών από τις βροχοπτώσεις και την υπερχείλιση του χειμάρρου Άσπρου στην περιοχή Ασπροποτάμου με την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης, πρόκειται για ένα σημαντικό και αναγκαίο έργο για την περιοχή, το οποίο θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, δημιουργώντας παράλληλα συνθήκες ασφάλειας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία λόγω κλιματικής αλλαγής κάνουν πιο συχνά την εμφάνισή τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play