Ελλάδα

Απεργία: Κινητοποιήσεις από δάσκαλους και καθηγητές την Παρασκευή

Απεργία: Κινητοποιήσεις από δάσκαλους και καθηγητές την Παρασκευή
Απεργία την Παρασκευή από δάσκαλους και καθηγητές. Θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.

Σε απεργία προχωρούν αύριο, Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές αντιδρώντας στο νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Στη 1 μ.μ. θα πραγματοποιήσουν από κοινού συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και ακολούθως πορεία προς τη Βουλή, με αίτημα να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.

Ειδικότερα, οι δάσκαλοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Παρασκευή, με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Να επισημαίνει στην ανακοίνωσή του πως «το σύστημα που ανακοινώθηκε και τέθηκε σε «διαβούλευση» δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα εμπόριο ελπίδας προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης στις εσχατιές της χώρας».

Επιπλέον, αναφέρει: «Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συνεχίζοντας των επί σειρά πολλών ετών (και επί όλων των κυβερνήσεων και των πολιτικών της αδιοριστίας) αγώνα της διεκδίκησης των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση, έχοντας δημοσιοποιήσει και καταθέσει στο Υπουργείο Παιδείας την πρότασή της – απόφαση της 87ης Γενικής Συνέλευσης, για το σύστημα διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών, απαιτεί την άμεση απόσυρση του συστήματος που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, με το οποίο ουσιαστικά απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας».

Από την πλευρά τους οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προχωρούν σε τρίωρες στάσεις εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως τις 14.00 και για τον απογευματινό κύκλο και τα εσπερινά σχολεία τις 3 πρώτες ώρες του προγράμματος.

Στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ σημειώνεται ότι θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης από το ΔΣ της ΟΛΜΕ μετά την κινητοποίηση.

*Φωτογραφίες αρχείου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments