Διεθνή

Αυτοκτονία θανατοποινίτη στις ΗΠΑ: Παρακαλούσε για δύο χρόνια να τον εκτελέσουν

Αυτοκτονία θανατοποινίτη στις ΗΠΑ: Παρακαλούσε για δύο χρόνια να τον εκτελέσουν
Η αυτοκτονία του θανατοποινίτη στις ΗΠΑ σημειώθηκε στη φυλακή Ιλάι.

Αυτοκτονία θανατοποινίτη στις ΗΠΑ: Να βάλει τέλος στην ζωή του αποφάσισε ένας θανατοποινίτης από τις ΗΠΑ που συνεχώς ζητούσε να τον εκτελέσουν στη φυλακή όπου κρατείτο, στη Νεβάδα.

Ο λόγος για τον Σκοτ Ντόζιερ, 48 ετών, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του στη φυλακή Ιλάι που παρακαλούσε για 2 χρόνια να τον εκτελέσουν.

Να αναφερθεί ότι ο Σκοτ ήταν έμπορος ναρκωτικών και καταδικάστηκε για τη δολοφονία ενός συνεργάτη του, τον οποίο αποκεφάλισε το 2002. Το πτώμα του βρέθηκε αργότερα μέσα σε μια βαλίτσα, στο Λας Βέγκας.

Μάλιστα, είχε κριθεί επίσης ένοχος για τον φόνο ενός άλλου συνεργού του, τον οποίο έθαψε στην έρημο.

Σε συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει σε τηλεοπτικά δίκτυα ο Ντόζιερ είχε εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία να βάλει τέλος στην ζωή του. Η εκτέλεσή του είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Ιούλιο, ωστόσο λίγες ώρες πριν  του χορηγηθεί το θανατηφόρο ενέσιμο διάλυμα, η εκτέλεση αναβλήθηκε.

Ο λόγος; To ίδιο το εργαστήριο που παρασκευάζει τις τρεις από τις ουσίες που χρησιμοποιούνται στο μοιραίο κοκτέιλ φαρμάκων.

Το εργαστήριο Alvogen, που παρασκευάζει το ηρεμιστικό midazolam, ανησυχούσε για την “εμπορική φήμη” του και τις αρνητικές επιπτώσεις που θα είχε στις πωλήσεις η χρήση αυτού του σκευάσματος σε μια εκτέλεση.

Εξαιτίας των αυτοκτονικών τάσεων που εμφάνιζε, ο Ντόζιερ ήταν σε πρόγραμμα παρακολούθησης στη φυλακή. «Είναι ευθύνη της πολιτείας να με εκτελέσει. Είμαι έτοιμος να φύγω εδώ και δύο χρόνια», έλεγε ο Σκοτ.

Για την ιστορία κατά το 2018 στις ΗΠΑ έγιναν 25 εκτελέσεις. Η θανατική ποινή ισχύει σε 31 Πολιτείες αλλά πέρσι μόνο οκτώ από αυτές προχώρησαν σε εκτελέσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments