Παιδί

Πώς να προστατεύσετε το μωρό σας από το κρύο

Πώς να προστατεύσετε το μωρό σας από το κρύο
Πάρτε βασικά μέτρα για να βεβαιωθείτε ότι κάθε βόλτα με το μωρό σας, ακόμη και σε πολύ κρύο καιρό, είναι ευχάριστη για αυτό.

Σύμφωνα με το mothersblog.gr, για ένα μωρό είναι δύσκολο να αντισταθεί στο κρύο πριν από την ηλικία των δύο ετών, επειδή το σύστημα ρύθμισης της θερμοκρασίας του σώματός τους δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί πλήρως.

Γι’ αυτό πρέπει να λάβετε μερικά βασικά μέτρα για να βεβαιωθείτε ότι κάθε βόλτα με το μωρό σας, ακόμη και σε πολύ κρύο καιρό, είναι ευχάριστη για αυτό.

Όταν βγαίνετε με το μωρό έξω και έχει κρύο, βεβαιωθείτε πως όλα τα μέρη του σώματός του είναι καλά προστατευμένα.

Πώς να ντύσω μωρό;

Επιλέξτε πολλά ελαφρά στρώματα ρούχων αντί για ένα παχύ στρώμα.

Έτσι θα μπορείτε να αφαιρείτε ή να προσθέτετε ρούχα ανάλογα με τη θερμοκρασία. Το ντύσιμο του μωρού σας σε… στρώσεις ρούχων μονώνει πιο αποτελεσματικά από το κρύο από ένα απλό και «βαρύ» ρούχο.

Παρ ‘όλα αυτά, το παιδί πρέπει πρώτα απ’ όλα να αισθάνεται άνετα στα ρούχα του. Τα άκρα χρειάζονται επιπλέον προστασία. Μιλάμε για το κεφάλι, τα αυτιά, τα χέρια και τα πόδια επειδή είναι τα μέρη του σώματος που κινδυνεύουν περισσότερο από κρυοπαγήματα. Έτσι, τα καπέλα, τα γάντια, οι κάλτσες και οι μπότες είναι υποχρεωτικές το χειμώνα. Είναι σημαντικό για το μωρό να φοράει μπότες στο σωστό μέγεθος.

Στην πραγματικότητα, αν είναι πολύ μικρό, τα πόδια του θα συμπιέζονται και συνεπώς θα κινδυνεύουν από κρυοπαγήματα. Από την άλλη πλευρά, οι υπερβολικά μεγάλες μπότες δεν θα είναι αρκετά ζεστές για τα πόδια του μωρού σας.

Μερικά «κόλπα»

Ετοιμάστε το μωρό σας την τελευταία στιγμή, λίγο πριν φύγετε. Αν το ντύσετε από πολύ νωρίς, θα αισθανθεί τη διαφορά στη θερμοκρασία και μπορεί να κρυώσει.

Επίσης, όταν μπαίνετε σε μια θερμαινόμενη περιοχή, είναι προτιμότερο να αφαιρέσετε μερικά από τα ρούχα του μωρού σας, ακόμα κι αν είναι μόνο τα γάντια και το καπέλο για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ ζεστό, δεν θα ιδρώσει και στη συνέχεια δεν θα κρυώσει όταν ξαναβγείτε στο κρύο.

Ενυδατώστε το δέρμα του

Σύμφωνα με το mothersblog.gr το χειμώνα, το δέρμα του μωρού έχει την τάση να στεγνώνει λόγω της ψυχρότερης θερμοκρασίας.

Είναι επομένως σημαντικό να το ενυδατώσετε εφαρμόζοντας μια ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο και τα χέρια του για να αποτρέψετε τη σκασίματα.

Συνιστάται να χρησιμοποιείτε μια κρέμα που δεν βασίζεται στο νερό, επειδή θα μπορούσε να αυξήσει την ψύξη του δέρματος. Ακόμα κι αν τείνουμε να τις υποτιμούμε, οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να είναι ισχυρές ορισμένες ώρες της ημέρας, ακόμα και το χειμώνα.

Οι ακτίνες αντανακλούν και στο χιόνι οπότε συνιστώνται τα αντιηλιακά καθώς και μια προστατευτική κρέμα για τα χείλη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments